avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

paternitate

Sunt romanca si sunt casatorita cu un cetatean italian, casatoria noasta a fost dor pt a obtine permisul de sedere in Italia ,nu am locuiti niciodata la aceiasi adresa, am revenit in tara de 5 ani ,si am in continuare cetatenia romana, intrebarea mea e: la ora actuata locuesc cu actualul meu iubit asi dori sa fac un copil fara sa fiu divortata de catateanul italian. credeti ca voi intanli obstacole ma refer va lua in automat numele cetateanului italian ne fiind divortata,? multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: C.Fabyola , utilizator 12:10, 4 August 2011
Va fi automat trecut pe numele sotului.
Divortati mai intai si apoi faceti copii.
Potrivit legislatiei romane,sotul mamei este tatal copului nascut din casatorie.
Nu cred ca ar fi convenabil,nici pentru dumneavoastra,nici pentru actualul pertener,
si nici onest fata de acesta,sa cheltuiti timp si resurse banesti pentru a indrepta acest lucru;cel mai indicat ar fi sa divortati,cu atat mai mult cu cat nu va leaga nimic de sotul italian,si apoi sa dati nastere unui copil.
Va multumes , o zi placuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie cu un cetatean italian yasmin1989 yasmin1989 Buna ziua, in anul 2018 ne vom casatori civil, mentionez ca eu sunt romanca si iubitul meu este cetatean italian. Casatoria va avea loc in Romania. Va rog ... (vezi toată discuția)
Acte stare civila cristinna-86 cristinna-86 Sunt divortata si am un minor din prima casatorie cu un moldovean, domiciliul copilului e stabilit cu mine. vreau sa ma recasatoresc cu un cetatean roman. ... (vezi toată discuția)
Viza reintregirea familiei respinsa laurashoto laurashoto Sunt casatorita de 2 luni in Istanbul cu in cetatean sirian. In decembrie am depus un dosar pentru viza de reantregirea familiei-tip D. Raspunsul a venit la ... (vezi toată discuția)