Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
nu cred...vezi legea gratierii...dar din cate stiu si gratierea individuala si cea colectiva nu au efecte decat asupra pedepsei cu inchisoarea sau det pe viata...
Eu am retinut ca doar gratierea individuala nu se aplica in cazul pedepsei cu amenda sau in cazul pesoanelor juridice. In cazul gratierii colective, poate fii gratiata si o pedeapsa cu amenda.
Asa cred si eu, din moment ce legea prevede doar in cazul gratierii individuale ca aceasta se acorda pentru pedepse privative de libertate.
@ Adrianicet. Dar in cazul expus de tine nu se aplica regulile de la recidiva postcond? Eu stiam ca daca instanta retine recidiva poate sa faca aplicarea celor doua sporuri. Acum nu cred ca in concret va spori pana la max special + spor de 7 ani atunci cand a doua infractiune e sanctionata cu amenda, dar...Uite ce spune Streteanu : " in cazul recidivei contopirea se face potrivit art 39. De asemeni sporul aplicat in cazul recidivei este de pana la 7 ani.Cand primul termen e format dintr-un concurs de infractiuni (cum e in speta ta), rezultanta se obtine contopind pedeapsa pentru ultima infr cu restul neexec din rezultanta concursului din primul termen al recidivei in momentul comiterii ultimei infr".