avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
saandyf a scris:

Persoana pusa sub curatele sta singura in procesul civil, nu trebuie reprezentata, nu?

depinde de mandatul dat prin curatela . de limitele acestuia a se vedea administrarea bunui altuia. art 810 de exemplu dispune ca administratorul poate sta in justitie pentru orice cerere si actiune ref la adm bunurilor..., dar asta nu exclude posibilitatea celui pus sub curatela pentru a sta singura i procesul civil.
simanghel a scris:

Cum se pedepseste instigatorul pentru instigare urmata de desistare la o infractiune ce prevede pedeapsa amenzii/ inchisoare mai mica de 2 ani?
Udroiu zice ca nu se pedepseste instigarea neurmata de executare, insa nu face referire si la situatia instigarii urmata de o tentativa nepedepsibila.
Multumesc.

unde legea nu distinge, nici noi nu vom distinge. si cu atat mai mult cu cat nu se pedepseste ptr o tentativa incriminata, nu se va pedepsi nici tentativa neincriminata
saandyf a scris:

isis, unde ai gasit in cartea de sinteze a lui udroiu ce spui? Eu nu gasesc. Mie personal mi se pare clar art. 191 al. 1 si in practica cu siguranta inculpatul condamnat nu achita onorariul avocatului din oficiu.

nu plateste asistenta juridica gratuita. dar onorariul avocatului din oficiu da. vezi hotararea judecatoriei calarasi din dosarul 3762/202/2012
marian20 a scris:

saandyf a scris:

isis, unde ai gasit in cartea de sinteze a lui udroiu ce spui? Eu nu gasesc. Mie personal mi se pare clar art. 191 al. 1 si in practica cu siguranta inculpatul condamnat nu achita onorariul avocatului din oficiu.

nu plateste asistenta juridica gratuita. dar onorariul avocatului din oficiu da. vezi hotararea judecatoriei calarasi din dosarul 3762/202/2012

pe portalul instantelor mie imi apare ca s a judecat recursul declarat de catre parchetul de pe langa Judecatoria Calarasi si dispozitivul hotararii suna asa:"respinge ca nefondat recursul.....din dosarul 3762/202/2012. Cheltuielile judiciare raman in sarcina statului INCLUSIV ONORARIUL APARATORULUI DIN OFICIU. Definitiva"

Poate nu m am uitat unde trebuie, nu stiu. Mie imi dovedeste exact contrariul a ce spui tu.
In orice caz, dosarul avea ca obiect mentinerea arestarii preventive.
Ultima modificare: Luni, 13 August 2012
saandyf, utilizator
saandyf a scris:

marian20 a scris:

saandyf a scris:

pe portalul instantelor mie imi apare ca s a judecat recursul declarat de catre parchetul de pe langa Judecatoria Calarasi si dispozitivul hotararii suna asa:"respinge ca nefondat recursul.....din dosarul 3762/202/2012. Cheltuielile judiciare raman in sarcina statului INCLUSIV ONORARIUL APARATORULUI DIN OFICIU. Definitiva"

Poate nu m am uitat unde trebuie, nu stiu. Mie imi dovedeste exact contrariul a ce spui tu.
In orice caz, dosarul avea ca obiect mentinerea arestarii preventive.

intra pe portal just judecatoria calarasi . lista sedinte. data de 2.08.2012. complet v4 . viol comb. cu art 20 c pen. acolo o sa vezi hotararea.

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)