Persoana pusa sub curatele sta singura in procesul civil, nu trebuie reprezentata, nu?
Cum se pedepseste instigatorul pentru instigare urmata de desistare la o infractiune ce prevede pedeapsa amenzii/ inchisoare mai mica de 2 ani?
Udroiu zice ca nu se pedepseste instigarea neurmata de executare, insa nu face referire si la situatia instigarii urmata de o tentativa nepedepsibila.
Multumesc.
isis, unde ai gasit in cartea de sinteze a lui udroiu ce spui? Eu nu gasesc. Mie personal mi se pare clar art. 191 al. 1 si in practica cu siguranta inculpatul condamnat nu achita onorariul avocatului din oficiu.
saandyf a scris:
isis, unde ai gasit in cartea de sinteze a lui udroiu ce spui? Eu nu gasesc. Mie personal mi se pare clar art. 191 al. 1 si in practica cu siguranta inculpatul condamnat nu achita onorariul avocatului din oficiu.
nu plateste asistenta juridica gratuita. dar onorariul avocatului din oficiu da. vezi hotararea judecatoriei calarasi din dosarul 3762/202/2012
marian20 a scris:
saandyf a scris:
nu plateste asistenta juridica gratuita. dar onorariul avocatului din oficiu da. vezi hotararea judecatoriei calarasi din dosarul 3762/202/2012
pe portalul instantelor mie imi apare ca s a judecat recursul declarat de catre parchetul de pe langa Judecatoria Calarasi si dispozitivul hotararii suna asa:"respinge ca nefondat recursul.....din dosarul 3762/202/2012. Cheltuielile judiciare raman in sarcina statului INCLUSIV ONORARIUL APARATORULUI DIN OFICIU. Definitiva"
Poate nu m am uitat unde trebuie, nu stiu. Mie imi dovedeste exact contrariul a ce spui tu.
In orice caz, dosarul avea ca obiect mentinerea arestarii preventive.