avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1260 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu fara plata

Am si eu nevoie de un mic ajutor;
Ce se intampla daca am depus o cerere de concediu fara plata si nu mi-a fost aprobata inca din prima zi fara a mi se da nici macar un telefon sau un email.Desi la codul munci am acest drept si nu mi se poate lua . Specific faptul ca nu am mai luat legatura cu firma (RCS&RDS) decat la sfarsitul perioadei de concediu care o cerusem.
Trebuie sa ma justific in fata cuiva ca am probleme personale sa mi le rezolv?!
Cine se face vinovat si de ce?!
Cum pot rezolva acespa problema ?1

Acum Rds imi cere sa fac cerere de demisie cu o data anterioara , nu imi convine pentru ca doresc sa mi se dea somajul daca nu a mai avut nevoie de mine la acea perioada si a considerat ca este conform cu codul munci sa nu mi se aprobe cererea de concediu fara plata..

Doresc daca se poate un raspuns complet .

Aceste sunt faptele simple si la obiect.
Multumesc pentru timpul acordat...

Best regards R****s
Cel mai recent răspuns: Arisandy , utilizator 20:55, 31 August 2012
1. Aveti dreptul la CFP, dar angajatorul nu are obligatia sa vi-l aprobe ...

2. Dupa depunerea cererii , trebuia sa va interesati ce rezolutie a fost data de catre angajator.

3. Nu puteti fi obligat la a va da demisia, cum nu puteti obliga pe angajator sa va inceteze c.i.m. cu un articol astfel incat sa beneficiati de somaj.
da sunt de acord cu ceea ce spuneti insa:
1 ) am dreptul la concediu fara plata deci trebuia sa imi aprobe sau sa ma disponibilizeze cu drept de somaj -am dreptate legal?!
2) concediul fara plata se da la cererea angajatului adica a mea si numai atunci cand situatia necesita asa ceva (problemele apar fara sa fie programate ca ratele la banci )
3 angajatorul insasi prin acea respingere a concediului meu sa obligat la a ma disponibiliza cu drept de somaj ( ! ? ) .
4)
nu doresc sa ma mai intorc la acea firma de unde am plecat deci nu vreau sa plec cum se doreste din partea firmei ,eu daca gresesc platesc ei daca gresesc trebuie sa plateasca

Iar ca incheiere ; ce se intampla daca firma nu vrea sa imi aprobe acel concediu fara plata desi situatia angajatului cere lipsa acestuia de la servici o perioada mai indelungata ?!
Asa cum v-a spus si @ freeelis, angajatorul nu este obligat sa aprobe cererile de concediu fara plata.
Angajatorul are nevoie de om la lucru asa cum si dvoastra aveti nevoie de concediu fara plata. Nu s-a obligat prin nimic la a va desface contractul de munca cu un articol care sa va dea dreptul la somaj.
Mai ganditi-va ca, daca nu v-a aprobat cererea si ati lipsit de la serviciu, poate invoca faptul ca ati lipsit nemotivat si sa va desfaca contractul pentru absente nemotivate, ceea ce nu va da dreptul la somaj.

Daca nu va aproba cererea si trebuie sa lipsiti o perioada indelungata, nu aveti alta solutie decat sa va dati demisia (fara drept de somaj, insa).
Ca sa nu mai discutam in contradictoriu , poate ne spuneti unde este prevazut dreptul dvs legal ca in cazul in care nu vi se aproba CFP , angajatorul este obligat sa va trimita in somaj ? ... in Codul Muncii si in niciun alt act normativ nu este prevazut asa ceva.
Ok nu este obligat dar eu am acest drept la concediu fara plata stabilit prin lege?!
1) AM
2)Am inteles si ca angajatorul are dreptul de a-si rezerva acest drept de qa aproba sau nu
3)De ce se fereste angajatorul sa ma dea in somaj?
4)In codul muncii scrie destul de clar am dreptul la Concediu fara plata ,iar perioada este stabilita prin regulament intern sau .. ,deci-legal trebuia sa imi aprobe acel concediu sau sa ma disponibilizeze

5)DIN CATE VAD SA FACUT UN CONTRACT DE MUNCA UTIL NUMAI IN FOLOSUL ANGAJATORULUI--ATUNCI DE CE MAI LUCRAM LEGAL DACA STATUL NU ARE GRIJE DE NOI IMPOTRIVA A TOT CE CONTRAVINE REGULILOR STABILITE PRIN LEGE! DACA LUCRAM LA NEGRU NU MAI AU CUM SA COLECTEZE ACELE MILIARDE LA BUGET DECI INTRAM IN COLAPS SAU FAC O LEGISLATIE MAI BUNA(ASTA ESTE GANDIREA BRUTA IN PRIMA FAZA )-CE DREPT AM EU DECAT ALA DE A MUNCI FARA SA FIU PROTEJAT DE NIMIC.

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata acuezii acuezii Buna ziua.Vreau sa plec din tara ptr 2 luni,pot sa-mi iau de la munca concediu fara plata si ptr cat timp??Trebuie sa fac o justificare sau sa aduc vreun ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata zehan007 zehan007 Buna seara, Sunt angajat la o companie din octombrie 2013 cu contract pe perioada nedeterminata. Din data de 1.06.2014 as vrea sa plec 2 luni de zile in ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata zxz19 zxz19 Buna ziua la acordarea concediului fara plata - este suficenta cererea de Concediu fara plata aprobata de angajator? (avand in vedere ca in cazul ... (vezi toată discuția)