avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu fara plata

Am si eu nevoie de un mic ajutor;
Ce se intampla daca am depus o cerere de concediu fara plata si nu mi-a fost aprobata inca din prima zi fara a mi se da nici macar un telefon sau un email.Desi la codul munci am acest drept si nu mi se poate lua . Specific faptul ca nu am mai luat legatura cu firma (RCS&RDS) decat la sfarsitul perioadei de concediu care o cerusem.
Trebuie sa ma justific in fata cuiva ca am probleme personale sa mi le rezolv?!
Cine se face vinovat si de ce?!
Cum pot rezolva acespa problema ?1

Acum Rds imi cere sa fac cerere de demisie cu o data anterioara , nu imi convine pentru ca doresc sa mi se dea somajul daca nu a mai avut nevoie de mine la acea perioada si a considerat ca este conform cu codul munci sa nu mi se aprobe cererea de concediu fara plata..

Doresc daca se poate un raspuns complet .

Aceste sunt faptele simple si la obiect.
Multumesc pentru timpul acordat...

Best regards R****s
Cel mai recent răspuns: Arisandy , utilizator 20:55, 31 August 2012
Daca nu s-a aprobat CFP trebuiau sa va anunte si nu sa va disponibilizeze asa cum spuneti dvs.
Iar faza cu acordul partilor ar trebui sa va expunem un tratat de drept cu privire la actele juridice si sa vedeti care pot fi unilaterale si care pot fi bilaterale ... se pare ca nu intelegeti ca nu exista niciun text de lege care sa impuna angajatorului dvs in cazul in care nu v-a aprobat CFP-ul sa va concedieze.

Daca dvs stiti unul , atunci postati-l pe acest forum sa-l vedem si noi ...:-/
Ti-am raspuns inainte de a posta acest ultim comentariu,oricum iti multumesc pantru tot-acela era raspunsul 153 cu 54 si gata terminam toata tarasesnia aici in 3 posturi;CFP nu sa aprobat din prima zi nu am primit nimic oficial pe numele meu decat o specificatie de a fi pontat ca nemotivat pana apar si ma interesez de soarta cererii.Acum am dat telefon si am fost invitat sa imi dau demisia ...

multumesc inca odata tuturor ce au raspuns aici
remus39, am patit-o si eu cu CFP, nu am asteptat aprobarea dupa ce am depus cererea, si eram sa fiu data afara dupa 17 ani de serviciu fara nicio abatere...Asa, am ramas cu 2 zile de absent nemotivat, cercetare disciplinara si niste atacuri de panica... Mi s-a spus ca a fost vina mea, ca mi se aproba cererea, dar trebuia sa astept raspunsul, nu sa plec bazata pe faptul ca mi se va aproba oricum. In concluzie, daca angajatorul vrea sa te fiarba, sa te stoarca, sa te prajeasca sau mai stiu eu ce, ei bine, POATE.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata acuezii acuezii Buna ziua.Vreau sa plec din tara ptr 2 luni,pot sa-mi iau de la munca concediu fara plata si ptr cat timp??Trebuie sa fac o justificare sau sa aduc vreun ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata zehan007 zehan007 Buna seara, Sunt angajat la o companie din octombrie 2013 cu contract pe perioada nedeterminata. Din data de 1.06.2014 as vrea sa plec 2 luni de zile in ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata zxz19 zxz19 Buna ziua la acordarea concediului fara plata - este suficenta cererea de Concediu fara plata aprobata de angajator? (avand in vedere ca in cazul ... (vezi toată discuția)