freeelis a scris:
remus39 a scris:
......
4)In codul muncii scrie destul de clar am dreptul la Concediu fara plata ,iar perioada este stabilita prin regulament intern sau .. ,deci-legal trebuia sa imi aprobe acel concediu sau sa ma disponibilizeze
.....
De unde ati dedus dvs asa ceva ? ... disponibilizare nu se face la solicitarea unui salariat , ci in anumite conditii.
Acordarea CFP a fost stipulată de legiuitor ca operând prin acordul părţilor. Prin urmare, salariatul are dreptul de a solicita CFP, insa angajatorul nu este obligat sa-l aprobe, insa consider ca are obligatia de a-l anunta pe salariat ca nu i s-a aprobate cererea.
La art 153 scrie la punctul 1 angajatul are dreptul la concediu fara plata --nu vad niciunde ca angajatul este grevat de vreun amendament --numai ca timp si asta este la punctul2 --AM DREPTATE (!?)
Pana acum sper ca eu citesc bine romaneste si inteleg destul de bine ceea ce citesc sau ceea ce intreb numai ca legea dupa mine ar trebui aplicata la toti uniform nu prin partajare(unul are mai multa dreptate decat altul la aceeasi problema).Nu este ca la articolul unde se cere concediu fara plata pentru pregatire profesionala care daca angajatul o cere angajatorul din nou trebuie sa ii dea aceasta facilitate angajatului (nu stiu sigur daca acei bani pe fiecare angajat in parte mai sunt dati de stat (stiu ca undeva prin anul 2000 asa era).
Ca adnotare la art 153 pct 1 -nu i se poate refuza acest drept sau este un abuz de a nu se acorda acest drept (
[ link extern ] ) .
Vad ca nici aici unde nu ne cunoastem si nu avem nici o tangenta nu ma fac inteles , sau poate mai stiti dumneavoastra alte articole din codul munci care se pot asocia cu articolul 153 pct1 unde mi se poate refuza aceasta cerinta de catre angajator -------?!