avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pamantul - zestre pentru fete si baieti nu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pamantul - zestre pentru fete si baieti nu

Bunicii mei au impartit pamantul celor sase copii, la fete cu acte, ca zestre, iar la baieti fara. Dupa moartea bunicilor pamantul baietilor se va imparti acum din nou cu fetele? Mentionez ca pamantul s-a impartit acum aproape 50 de ani in urma. Poate unul din baieti cu acordul celorlalti frati si surori sa-si faca acte pe bucata sa de pamant?
Cel mai recent răspuns: sandu_ss2000 , utilizator 19:24, 17 August 2008
Daca copii sunt toti de acord si nu au uitat de intelegerea intervenita acum 50 de ani, trebuie sa dezbata mostenirea dupa bunici si sa iasa din indiviziune. Fetele vor renunta in favoarea baietilor, urmand ca acestia sa primeasca in lotul fiecaruia ceea ce s-a stabilit cu mult inainte.
Puteti face aceasta imparteala fie prin notariat, fie prin instanta, va trebui sa suportati 1% impozit pe mostenire , celalalte taxe.
Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune sandu_ss2000 sandu_ss2000 Bunicii mei au impartit o parte din pamant frateste celor 6 copii. Doua fete au acte pe pamant iar restul nu. Bunicii au murit cu multi ani in urma iar tatal ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune nicu1iancu nicu1iancu Tatal meu vrea sa faca o iesire din indiviziune. Lucrurile stau in felul urmator: Dupa moartea bunicilor, au ramas 6 mostenitori (inclusiv tatal meu), asupra ... (vezi toată discuția)
Succesiune carmensorin carmensorin Buna ziua, tatal sotului meu a decedat in 1976 la varsta de cateva luni, dupa moartea lui soacra mea a cedat impreuna cu ceilalti sase frati casa parinteasca ... (vezi toată discuția)