avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1037 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plingerea penala poate conduce la suspendarea ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plingerea penala poate conduce la suspendarea litigiului de munca?

Buna seara si multumesc anticipat celor ce vor binevoi sa ma ajute.
Am chemat in judecata angajatorul si am cerut sa fie obligat sa-mi plateasca spor de vechime, ore suplimentare si indemnizatii de concediu.
Termen am in luna octombrie.
Astazi am aflat ca acesta a formulat plingere la parchet impotriva mea pentru santaj si a cerut sau va cere suspendarea dosarului pina se solutioneaza plingerea penala.
Este posibil acest lucru?
Sau este posibil sa fiu condamnat daca am cerut mai mult decit aveam dreptul?
Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 22:00, 4 August 2011
Instanta poate sa dispuna suspendarea juecatii doar in situatia in care s-a inceput urmarirea penala pentru o infractiune care ar avea o inraurire hotaratoare asupra hotararii ce urmeaza sa o dea.( art 244 al. 1 pct.2 c.proc.civ.)
Cu alte cuvinte doua sunt conditiile pentru ca instanta sa poata dispune suspendarea judecatii:
1.-inceperea urmaririi penale, deci nu simpla depunere a unei plangeri penale si
2.-inceperea urmaririi penale sa fie pentru o infractiune care ar avea o inraurire hotaratoare asupra hotararii ce urmeaza sa fie pronuntata.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plingere penala leusan leusan intr-un proces civil , unde probele reclamantului sunt falsificate ,se poate invedera instantei ca s-a depus plingere penala ? Ce efect are aceasta? ... (vezi toată discuția)
"penalul tine in loc civilul"? JohnJohn JohnJohn Situatie: un justitiabil contesta in instanta decizia de concediere. In paralel, impotriva sa a fost formulata o plangere penala, iar dosarul se afla pe rolul ... (vezi toată discuția)
Suspendare recurs civil nelush2103 nelush2103 Buna ziua, as avea rugamintea sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarae intrebare. In ce conditii leale se poate solicita instantei suspendarea unui Recurs ... (vezi toată discuția)