avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salarizat de Sindicat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salarizat de Sindicat

In cadrul unui Sindicat pot fi anumite persoane salarizate de catre Sindicat?
Ma intereseaza foarte mult subiectul si actul normativ care reglementeaza aceasta chestiune.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:25, 5 August 2011
Legea 54/2003
Art. 34. - (1) Membrii aleşi în organele de conducere ale organizaţiilor sindicale, personalul de specialitate şi administrativ din aparatul acestora pot fi salarizaţi din fondurile organizaţiei sindicale sau în conformitate cu prevederile contractului colectiv de muncă.

(2) În funcţiile de specialitate care necesită o calificare superioară pot fi angajaţi şi salariaţi ai altor unităţi, urmând ca aceştia să îşi desfăşoare activitatea în afara programului de muncă, precum şi pensionari.

(3) Persoanele încadrate potrivit alin. (2) pot cumula, în condiţiile prevăzute de lege, salariul şi, după caz, pensia cu veniturile obţinute din activitatea prestată la organizaţia sindicală.
1. Legea nr.54/2003 a fost abrogata la data intrarii in vigoare a Legii nr.62/2011.

2. Art. 34 din Legea nr.62/2011 prevede:
Membrii alesi in organele executive de conducere ale organizatiilor sindicale, personalul de specialitate si administrativ din aparatul acestora pot fi salarizati din fondurile organizatiilor sindicale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat poate sa fie presedinte sindicat? hajnyci hajnyci Buna ziua! Va rog sa imi spuneti daca un angajat cu 8 ore poate sa fie in acelasi timp si presedinte sindicat? Multumesc, Hajnalka (vezi toată discuția)
Activitate sindicala, suspendare de drept a raportului de serviciu valdobre1969 valdobre1969 Buna ziua, As dori sa stiu ce inseamna in acceptiunea legii 188/1999 republicata, activitate sindicala? In lege sunt prevazute cazurile in care intervine ... (vezi toată discuția)
Activitati sindicale BX BX I legea nr 34. din 24 Ianuarie 2003 scrie asa: Art. 35. - (1) Membrii aleşi în organele de conducere ale organizaţiilor sindicale, care lucrează ... (vezi toată discuția)