avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... asociat si contractul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

asociat si contractul de munca

Buna ziua. Am un SRL unde sunt 2 asociati si administratori. Pot sa cooptez inca un asociat ca sa nu ii mai fac contract de munca?
De fapt este obligatoriu ca asociat sau administrator sa am si contract de munca?
Daca vine un control de la ITM primesc amenda?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:47, 5 August 2011
Intr-un srl, atat asociatii cat si administratorii pot avea, sau nu contracte de munca in acea firma.
Acum, daca va ganditi ca daca pot lucra asociatii in firma, fara contract de munca, pentru a nu mai plati impozite, doar asociatul care are si calitatea de administrator, poate lucra fara contract de munca.
claudelmai82 a scris:

Buna ziua. Am un SRL unde sunt 2 asociati si administratori. Pot sa cooptez inca un asociat ca sa nu ii mai fac contract de munca?
De fapt este obligatoriu ca asociat sau administrator sa am si contract de munca?
Daca vine un control de la ITM primesc amenda?
Va multumesc.

Nu este obligatoriu ca un asociat sau administrator de SRL sa aiba contract de munca ... exercitarea atributiilor se face in baza actului constitutiv al societatii sau al contractului de mandat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociati,vanzare, magazin mixt. budurca budurca Bună ziua, Suntem 3 asociați la o firma cu magazine mixte si doar unul are calitatea de administrator. Ceilalti doi au voie sa vanda in magazine fara a fi ... (vezi toată discuția)
Ca asociat si administrator al unei societati comerciale, pot lucra fara contract individual de munca? adriacst adriacst Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema . Eu si sotul meu suntem asociatii unei SRL, eu detin si calitatea de administrator. Am deschis un ... (vezi toată discuția)
Control itm Anitsi Anitsi Bună ziua! Sunt administrator la SRL-ul unde soțul meu este asociat unic. Nu am contract de muncă, dar prestez servicii de coafură și alte activități de ... (vezi toată discuția)