avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare avans apartament
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare avans apartament

Buna ziua,

as dori daca puteti sa-mi recomandati un avocat in Cluj care m-ar putea ajuta cu urmatoarea problema:

Am platit un avans pentru un apartament intr-un bloc in contructie cu teren ipotecat.
Contructorul, cred, a pierdut cheltuit banii, blocul nu s-a finalizat complet, lipseau utilitatile si firma a intrat in faliment.
Am mai tinut legatura cu cineva care are aprtament acolo dar mi se pare ca nu ajung nicaieri asa. Ultima data mi s-a spus ca s-a incercat sa se scoata firma din faliment sa termine constructia dar ca banca nu a fost de acord si o sa primim notificari. In plus am aflat ca erau 2 antecontracte pe apartamentul pentru care am dat avans si ultima data cand am vorbit la telefon mi s-a spus ca cealalta persoana a platit intergral apartamentul. Nu mi se pare corect, nici legal cred, sa se intample asta si mai ales sa nu fiu notificata in acest sens.

Eu vreau doar avansul inapoi sau cel putin o parte din el. Nu stiu ce ar trebui sa fac sau cum sa procedez. Ma gandesc ca un avocat m-ar putea ajuta.

Sper sa ma puteti ajuta cu o recomandare sau un sfat.

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: karmelika , utilizator 20:43, 5 August 2011
Intrucat spuneti ca firma a intrat in faliment, nu vad alta sansa de recuperare a banilor decat sa achitati o taxa de timbru de 120 lei si sa faceti o cerere la tribunal pt. a va inscrie pe tabelul creditorilor. Din pacate s-ar putea ca cererea sa fie tardiva, inrucat prin hotararea de deschidere a insolventei sau falimentului judecatorul sindic fixeaza niste termene limita pana la care persoanele care au o creanta de recuperat de la debitor se pot inscrie pe tabelul creditorilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promitent cumparator cu contract in derulare; dezvoltator in insolventa seti seti Buna ziua, Sunt un promitent cumparator al unui apartament intr-un ansamblu rezidential iar dezvolatorul blocului a intrat in insolventa. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Deschiderea procedurii de faliment sejc_2010 sejc_2010 Buna seara. In cadrul uni proces de insolventa unde sunt creditor am primit urmatoarea sentinta: Admite cererea administratorului judiciar...... In temeiul ... (vezi toată discuția)
Insolventa/faliment, care sunt pasii pentru inscriere la masa credala? specialmee specialmee Buna ziua, Ma confrunt cu 2 situatii, 2 societati comerciale falimentare. La prima sunt actionar minoritar, detineam 2%, de curand a intrat in insolventa, ... (vezi toată discuția)