Buna seara,
exista "sef de scara" ? in Legea 230 n-am intilnit. Mai mult, care este temeiul legal pt care acest sef de scara de bloc sa plateasca o persoana mai putin la intretinere?
Adunarea Generala a asociatiei poate decide in acest fel.Adica sa plateasca la intretinere intr-un anumit fel.
Nu exista sef de scara, ci administrator.
Nici o adunare generala nu poate hotara asta.Este ilegal.Orice prestatie se plateste Prin acest fapt se incalca olegislatia financiara.Este un venit care trebuie declarat si impozitat.Iar sef de scara..este membrul din comitet ales de pe respectiva scara..de unde administrator?
Mai mult de 50% din hotararile asociatilor sunt nelegale.
Daca nu le contesta nimeni isi produc efectele.
In general se practica de catre administratori astfel de lucruri.:(
Notiunea de sef de scara nu exista si nu poate fi decat administratorul acel sef.
Teoretic se poate alege un sef de scara tot prin hotarare.Legea nu interzice.
Multumesc.
Nu stiu daca am fost suficient de clara: administratorul asociatiei de proprietari e o persoana iar "seful de scara" e un locatar din cei 20 de pe o scara a unui bloc din cele multe ale asociatiei, care se trece mereu cu o persoana in minus pentru ca e "sef".
Acesta se considera putin "patron" pe aceasta scara, impunind regulile lui. Acum citiva ani cind s-au demontat cele doua calorifere de pe casa scarii, montindu-se gigacalorimetrul, "seful scarii" cu de la sine putere a pus un calorifer la loc pe peretele pe care el are bucataria, sa se incalzeasca; fara sa aibe acordul vreunui locatar, desi urma sa platim toti. Am platit ca prostii citeva ierni; acum doua saptamini cu tabelul cu semnaturi prin care solicitam "tarierea" acestuia am mers la asociatie, la administratora, solicitind ca acest calorifer sa fie dezafectat si transferat la vecina de la ap 12, care DESI NU ARE CALOROFER IN BUCATARIE DIN 2001 A PLATIT INTEGRAL CALDURA, CA SI CUM AR FI EXISTAT (asociatia stia de acest fapt, oare unde s-au dus banii pentru acest calorifer care n-a existat in bucataria vecinei??).
Majoritatea vecinilor sunt pensionari care neneficiaza de subventii la caldura; cred ca daca nu-si pot acoperi costul caldurii din apartament nu au dreptul sa ceara caldura pe casa scarii; din 20 familii 2 au centrala, 16 au semnat pentru dezafectare, o vecina n-a fost de gasit si unul e "seful de scara" care vrea sa ne impuna sa platim la iarna iar caldura acestui calorifer care-i foloseste doar lui. Mentionez ca la nici un bloc din zona nu mai exista calorifere pe casa scarii.
Asociatia trage de timp, administratora e prietena cu "seful scarii", cei de la CET spun ca nu e problema lor, am facut scris la Primarie sa ne sprijine, sper sa primesc un raspuns.
Momentan cred ca voi face o contestatie la lista afisata zilele trecute, care nu are trecuta ziua afisarii si nu e semnata de cenzor, iar "seful" e trecut tot cu o persoana mai putin. Cum ati proceda Dvs?