avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sef de scara?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sef de scara?

Buna seara,
exista "sef de scara" ? in Legea 230 n-am intilnit. Mai mult, care este temeiul legal pt care acest sef de scara de bloc sa plateasca o persoana mai putin la intretinere?
Cel mai recent răspuns: hob , utilizator 07:41, 16 Iunie 2021
1. Oficial nu exista functia de "sef de scara". Exista presedinte de asociatie, administrator, instalator etc.

2. Un om care nu indeplineste o functie oficiala, ales de proprietari sau angajat de asociatie nu poate suna la usa nimanui sa ceara nimic.

3. Pentru executarea oricarei lucrari din condominiu, prin lege, administratorul este insarcinat sa caute oferte si sa le prezinte comitetului executiv care le analizeaza, cheama firmele la discutii si in cele din urma se decide in comitet cu care firma se executa lucrarea.

4. Aceasta se achita din fondul de reparatii (daca sunt bani in acest fond) sau se pun pe lista de intretinere pentru ca sumele sa fie incasate cat mai rapid.
Asociatiile de proprietari sunt obligate sa aiba fond de reparatii care sa fie si functional (sa aiba bani in el).

5. Numai daca aceasta lucrare se executa in conditiile de mai sus si un proprietar nu vrea sa plateasca, asociatia il poate actiona in judecata pentru restante cand acestea depasesc 90 zile.

6. Pentru sumele incasate pe listele de intretinere se dau chitante. Nimic nu se poate justifica prin sume cerute "la usa" omului si cu atat mai mult daca nu se da chitanta pe loc.

Atentie!!!! Sumele acestea ies adesea de sub controlul proprietarilor.
Nu mai dati bani in usa, in holul blocului, pe strada si mai ales fara chitanta autentica! Toti banii pe care ii achitati trebuie ceruti inainte de toate prin acte oficiale ale asociatiei , nu verbal, nu pe prietenii sau dusmanii....!
Cum am putea face lucrul acesta?La noi in bloc administrator si presedinta fac legea.Presedinta este si sef de scara si ia bani si ca presedinta si ca șef de scara,își trece mai putine persoane la plata,noua ne pune pierderi sa ne saturam,chirie plătim si lumina cu toate ca sediul asociației este la noi in scara.Daca spui ceva imediat cheama poliția si spune ca a fost amenințată.Va rog sa ne invatati ce putem face?

gabi_const a scris:

Dl. avocat..personal sunt implicata in munca de asociatie insa numai contabilitate de bloc, dar sincer am momente cand cand imi cedeaza nervii. Cand aud de legislatie parca ii apuca nebunia..tocmai pt. ca nu i-a amendat nimeni. Daca-i ard cineva la buzunare pe admistratori si presedinti sa vezi cum fug ca de dracu sa se mai implice.

1. faceti adunare generala si o inlocuiti
2. contestati in scris listele de intretinere
3. reclamatie la dep specializat din primarie

vina este a voastra ca o lasati sa-si faca de cap

sunt curios ce chirie platiti pt sediul asociatiei.......pe asta nu am mai auzit-o.......unde se duc banii aia?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintare calorifer bucatarie Luminita-Carina Luminita-Carina Buna seara! Doresc sa-mi desfiintez caroriferul cu repartitor de la bucatarie, deoarece este tip placa (nu degaja multa caldura) si imi redecorez bucataria, ... (vezi toată discuția)
Caldura la pausal andreea.voicu andreea.voicu Buna ziua! Am urmatoarea problema: in iarna trecuta (2008-2009) nu am avut contract de cititre a repartitoarelor pe scara, iar plata s-a facut la pausal. Pe ... (vezi toată discuția)
Întrebări foarte importante despre montarea repartitoarelor in 2022 CYBORG CYBORG Ploiești. Bună ziua! Niște întrebări foarte importante, vă rog să-mi răspundeți-dacă se poate-pe puncte, ca să fiu bine lămurit, eu si cei ... (vezi toată discuția)