avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sef de scara?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sef de scara?

Buna seara,
exista "sef de scara" ? in Legea 230 n-am intilnit. Mai mult, care este temeiul legal pt care acest sef de scara de bloc sa plateasca o persoana mai putin la intretinere?
Cel mai recent răspuns: hob , utilizator 07:41, 16 Iunie 2021
Nu s-a facut reabilitatea terminca a blocului, ca la asta n-are cine sa se gindeasca, mai bine zis de aici nu ies comisioane, pe cind daca "seful de scara" lamureste pensionarii sa-si puna repartitoare, ca-s cu plata in rate, lui i le pune gratis!
Macar de-ar avea curaj sa discute pe fata de repartitoare, nu doar pe la colturi doar intre pensionari!
Interese personale doar! is curioasa de ce vor repartitoare, ca fiind pensionari cu nepoti stau toata ziua acasa, deci nu vor frig, ci caldura!
Iar la Iasi iarna trecuta au fost niste scandaluri monstru cu repartitoarele, oameni care au stat in frig si au platit sume enorme!
dborsanu a scris:

Nu s-a facut reabilitatea terminca a blocului, ca la asta n-are cine sa se gindeasca, mai bine zis de aici nu ies comisioane, pe cind daca "seful de scara" lamureste pensionarii sa-si puna repartitoare, ca-s cu plata in rate, lui i le pune gratis!
Macar de-ar avea curaj sa discute pe fata de repartitoare, nu doar pe la colturi doar intre pensionari!
Interese personale doar! is curioasa de ce vor repartitoare, ca fiind pensionari cu nepoti stau toata ziua acasa, deci nu vor frig, ci caldura!
Iar la Iasi iarna trecuta au fost niste scandaluri monstru cu repartitoarele, oameni care au stat in frig si au platit sume enorme!
ati mai putea eventual sa impuneti conditii ... sa veniti si cu alte oferte de repartitoare fata de ale lui, si sa va impuneti o firma care o doriti, de comun acord, majoritatea, nu ce vrea presedintele sau "seful de scara". eventual sa cereti fiecare in parte factura fiscala de la firma respectiva. nici o firma nu se va incarca in gestiune cu acea suma data pt un eventual comision ;)
apropo ... daca veti cere factura fscala si de o firma adusa de el, cerind in mod expres sa va arate si factura fiscala a presedintelui si "sefului de scara" veti observa cum incep comentariile "sefului de scara", presedintelui, administratorului, dar si a celor de la firma. pt ca multi se feresc de asta, facind lucrari la negru.
sa mai fiti atenti la un lucru ... la pretul cerut pt calculul costurilor pe repartitoare, si sa va dea din timp un exemplar din contract ca sa-l studiati cu atentie, nu sa vina si sa vi-l bage sub nas pt semnatura ca la primar ;)
Ultima modificare: Luni, 25 August 2008
ContSters62736, utilizator
Seful de scara e "mina in mina" cu administratora (doar ei stiu ce caldura am avut asta iarna, ca citirile au fost facute de ei, fara martori); presedintele s e in secret, adica nu vrea sa se stie ca-i presedinte; cind am intrebat care e numele lui abia abia am aflat; de cenzor nu mai vorbesc; Dvs vorbiti f corect de contract si clauze, asa gindesc si eu, dar "seful de scara" nici macar nu stie ca functia lui nu exista; am tiparit si lipit Monitorul oficial cu Legea 230/2007 jos la avizier, ca poate macar e curios ce-i acolo; daca vor pune repartitoare contractul se semneaza de catre asociatie, ma rog sa nu convinga 10 pensionari, si sa se termine povestea asta cu repartitoarele; singurul cost corect cred ca e centrala termica, nu aceste "termometre" pe care se vor invata sa le fenteze.
Acest calorifer de pa casa scarii a fost blidat, insa nu exista nici un sigiliu. Exista posibilitatea ca cineva sa-l puna in functiune ilegal??
dborsanu a scris:

Acest calorifer de pa casa scarii a fost blidat, insa nu exista nici un sigiliu. Exista posibilitatea ca cineva sa-l puna in functiune ilegal??
si pentru debransarea acelui calorifer era necesar acordul firmei de termoficare de carte apartineti in baza unei cereri adresata acesteia, la fel cum este nevoie si pt debransarea oricarui locatar de la sistemul de termoficare. daca lucrarea nu a fost efectuata cu aceasta aprobare, acesta trebuie racordat la loc, fiind debransat ilegal. orice modificare a instalatiilor initiale trebuie sa aiba acordul furnizorului respectiv, cu respectarea prevederilor legale in vigoare. cautati legislatia in domeniu si va veti convinge.

Alte discuții în legătură

Desfiintare calorifer bucatarie Luminita-Carina Luminita-Carina Buna seara! Doresc sa-mi desfiintez caroriferul cu repartitor de la bucatarie, deoarece este tip placa (nu degaja multa caldura) si imi redecorez bucataria, ... (vezi toată discuția)
Caldura la pausal andreea.voicu andreea.voicu Buna ziua! Am urmatoarea problema: in iarna trecuta (2008-2009) nu am avut contract de cititre a repartitoarelor pe scara, iar plata s-a facut la pausal. Pe ... (vezi toată discuția)
Întrebări foarte importante despre montarea repartitoarelor in 2022 CYBORG CYBORG Ploiești. Bună ziua! Niște întrebări foarte importante, vă rog să-mi răspundeți-dacă se poate-pe puncte, ca să fiu bine lămurit, eu si cei ... (vezi toată discuția)