avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sef de scara?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sef de scara?

Buna seara,
exista "sef de scara" ? in Legea 230 n-am intilnit. Mai mult, care este temeiul legal pt care acest sef de scara de bloc sa plateasca o persoana mai putin la intretinere?
Cel mai recent răspuns: hob , utilizator 07:41, 16 Iunie 2021
Ultima lista de plata afisata nu are data, nu e semnata de cenzor, nu are numele in clar al presedintelui si administratorului, si PENTRU "SEF DE SCARA" ARE O PERSOANA MAI PUTIN.
Vreau sa fac o contestatie in baza legii 230 pt calcul gresit pe nr persoane. Pot solicita afisarea salariului administratorului, avind in vedere ca e platit din banii nostri? As vrea sa platesc direct la banca, macar sa nu le mai vad fata, contul asociatiei trebuie sa-l solicit tot in scris?
musac
Teoria este foarte buna dar din pacate practica ne omoara pe toti. Unele s-ar putea rezolva fara sa ajungi neaparat in instanta daca autoritatile abilitate, respectiv primariile de sector, si-ar face datoria sa se implice. Oricum legea actuala degeaba mentioneaza atatea atributiuni daca nu se specifica clar ce se intampla daca NU se respecta. Autoritatile nici nu au parghiile necesare cu care sa actioneze daca asociatiile nu respecta legislatia. Exemplu concret ..am contestat in scris lista de intretinere a blocului pe motiv ca nu are nici o baza de calcul afisata iar repartizarea cheltuielilor s-a facut incorect, solicitand actele care stau la baza calculelor. M-au tratat cu sictir iar dupa termenul legal de 7 zile am sesizat mai departe (Primaria de sector si APC). Dupa 28 zile asociatia care a fost chemata in locurile unde am facut seziarea s-a gandit sa-mi dea un raspuns de mai mare rasul..chipurile ca-i sicanez ca vreau sa stiu ce platesc.
Concluzia...ce atitudine iau autoritatile in acest sens. NICIUNA. Au trecut mai bine de 40 zile de cand nimeni nu mi-a raspuns la sesizare.
musac a scris:
Nici o adunare generala nu poate hotara asta.Este ilegal.Orice prestatie se plateste Prin acest fapt se incalca legislatia financiara.Este un venit care trebuie declarat si impozitat.Iar sef de scara..este membrul din comitet ales de pe respectiva scara..de unde administrator?

Da orice prestatie se plateste in bani sau in natura ( munca reala prestata sau in bunuri.
Plata poate fi facuta in bani sau prin alte mijloace conform regulilor comerciale in vigoare.

dborsanu a scris:

Ultima lista de plata afisata nu are data, nu e semnata de cenzor, nu are numele in clar al presedintelui si administratorului, si PENTRU "SEF DE SCARA" ARE O PERSOANA MAI PUTIN.
Vreau sa fac o contestatie in baza legii 230 pt calcul gresit pe nr persoane. Pot solicita afisarea salariului administratorului, avind in vedere ca e platit din banii nostri? As vrea sa platesc direct la banca, macar sa nu le mai vad fata, contul asociatiei trebuie sa-l solicit tot in scris?
contestatia pentru calculul intretinerii TREBUIE facuta in maxim 10 zile de la afisarea acesteia si se face in scris catre presedintele asociatiei. termenul legal de primire a raspunsului la aceasta contestatie este de 7 zile de la data primirii. ESTE OBLIGATORIE SCRIEREA DATEI DE AFISARE A LISTEI DE INTRETINERE, PE BAZA ACESTEI DATA CALCULINDU-SE CELE 10 ZILE.
ar fi de preferat ca acea contestatie sa o faceti in dublu exemplar, pe care sa semnati amindoi de predare/primire, in vederea "disparitiei" acesteia.
solicitati in scris si contul de la banca al asociatiei, si mentionati motivul
Tocmai dle Nicolaie,dar scaderea de la intretinere,nu este un bun,si nici un alt mijloc.Acest procedeu cu scaderea de la intretinere,se face tocmai pt a elucida legea.La asociatii se poate plati orice prestatii pe baza unor acte justificative ce pot fi controlate.In cazul in speta,s ar putea ca acea persoana sa nu fie trecuta la intretinere,neindeplinind legea(cele 15 zile)
Cat priveste pe dl gabi,sa nu si faca griji..veti primi raspuns extrase din legea 230,fara sa se implice in rezolvare,asa cum am primit si eu.
In general ,cand este numai un singur proprietar apare intreebarea sub care se ascund..cum ..numai un singur proprietar este afectat?
Si la o adica,nici un alt proprietar ,cand este intrebat,nu va recunoaste.
Si..daca respectii au platit ,se uiat cu ciuda la cel care incearca sa nu plateasca..

Alte discuții în legătură

Desfiintare calorifer bucatarie Luminita-Carina Luminita-Carina Buna seara! Doresc sa-mi desfiintez caroriferul cu repartitor de la bucatarie, deoarece este tip placa (nu degaja multa caldura) si imi redecorez bucataria, ... (vezi toată discuția)
Caldura la pausal andreea.voicu andreea.voicu Buna ziua! Am urmatoarea problema: in iarna trecuta (2008-2009) nu am avut contract de cititre a repartitoarelor pe scara, iar plata s-a facut la pausal. Pe ... (vezi toată discuția)
Întrebări foarte importante despre montarea repartitoarelor in 2022 CYBORG CYBORG Ploiești. Bună ziua! Niște întrebări foarte importante, vă rog să-mi răspundeți-dacă se poate-pe puncte, ca să fiu bine lămurit, eu si cei ... (vezi toată discuția)