avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sef de scara?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sef de scara?

Buna seara,
exista "sef de scara" ? in Legea 230 n-am intilnit. Mai mult, care este temeiul legal pt care acest sef de scara de bloc sa plateasca o persoana mai putin la intretinere?
Cel mai recent răspuns: hob , utilizator 07:41, 16 Iunie 2021
Dl. avocat..personal sunt implicata in munca de asociatie insa numai contabilitate de bloc, dar sincer am momente cand cand imi cedeaza nervii. Cand aud de legislatie parca ii apuca nebunia..tocmai pt. ca nu i-a amendat nimeni. Daca-i ard cineva la buzunare pe admistratori si presedinti sa vezi cum fug ca de dracu sa se mai implice.
gabi_const a scris:

oare. ???.ma tem ca ne luptam cu morile de vant ca nici dracu nu te baga in seama

Nu e chiar asa.Daca aveti dreptate castigati in instanta dar e multa lalaiala.Judecatorii sunt plictisiti in general de astfel de procese si nu prea sunt atenti.Dar daca reusiti sa ii faceti atenti veti castiga procesul.

Cu amenzile situatia este cu adevarat aiurea.
Dar daca se apuca sa le dea amenzi si fug cine se va mai ocupa de asociatie ?:-/
Sunt un fel de rau necesar.:)

avocat Claudiu Lascoschi
daca vor plati 150 - 250 lei ch de judecata,nu cred ca mai au placere de participare.Si daca fug la amendare,vor lasa locul liber pt cei care vor sa faca ceva..altfel se tin de "scaun" si daca cineva vrea sa faca ceva il ataca prin toate mijloacele ilegale.Majoritatea din ..comitete,au probleme ,si se apara unii pe altii.Si un sfat tuturor..nu incercati sa va faceti dreptate fara un avocat...cu dovezile in mana..pierdeti incredibil.Stiu din exp.Si una si alta..si se poate castiga in instanta..dureaza dar castigi
Pensionarii,si nu numai,pot pierde,chiar ani,in instanta,si de multe ori castiga.Motivul? Ai dreptate si crezi ca ti se va face dreptate..si te lasi descoperit.Si instanta nu iarta,mai ales ca un jurist este mai bun prieten cu judecatorul dacat proprietarul afectat.
Treaba cu judecata este boala lunga..moarte sigura. Mai are pensionarul vre-un nepot pe la judecatorie ..ai pus-o. Sau mai rau da pensionarul coltul ..te judeci cu Sf.Petru iar cheltuielile tale vor fi de sufletul mortilor.
musac a scris:

daca vor plati 150 - 250 lei ch de judecata,nu cred ca mai au placere de participare.Si daca fug la amendare,vor lasa locul liber pt cei care vor sa faca ceva..altfel se tin de "scaun" si daca cineva vrea sa faca ceva il ataca prin toate mijloacele ilegale.Majoritatea din ..comitete,au probleme ,si se apara unii pe altii.Si un sfat tuturor..nu incercati sa va faceti dreptate fara un avocat...cu dovezile in mana..pierdeti incredibil.Stiu din exp.Si una si alta..si se poate castiga in instanta..dureaza dar castigi
Pensionarii,si nu numai,pot pierde,chiar ani,in instanta,si de multe ori castiga.Motivul? Ai dreptate si crezi ca ti se va face dreptate..si te lasi descoperit.Si instanta nu iarta,mai ales ca un jurist este mai bun prieten cu judecatorul dacat proprietarul afectat.
daca instanta dispune pierderea procesului inseamna ca persoana in cauza nu a respectat legislatia in vigoare, si trebuie sa plateasca pt asta. NECUNOASTEREA LEGII NU ABSOLVA DE VINA PE CEL CARE O INCALCA. pierderea procesului ar trebui sa dea de gindit celui care pierde si sa-l faca sa respecte legea din acel moment.
dar, pentru ca anumite decizii sa fie dovedite ca fiind ilegale, trebuie mai intii ca ele sa fie contestate in scris la asociatie, urmind ca sa se primeasca un raspuns in termenul legal. si nu sint multe persoanele care fac un astfel de gest, ca sa nu se puna rau cu conducerea, si, in majoritatea cazurilor, din comoditate si indiferenta.
abia dupa primirea raspunsurilor la contestatii trebuie mers in instanta, dar majoritatea evita asa ceva din lipsa de timp si comoditate.
daca aveti experienta in pierderea proceselor inseamna ca nu ati avut dovezi, iar acestea va puteau fi furnizate chiar de catre asociatie, in temeiul art 10 din legea 230/2007 si art 12 alin c) din HG1855/2008 (norma de aplicare a legii 230/2007), probe care puteau fi procurate pt procews, daca intr-adevar erau de folos, daca nu, inseamna ca nu aveati dreptate.:P

Alte discuții în legătură

Desfiintare calorifer bucatarie Luminita-Carina Luminita-Carina Buna seara! Doresc sa-mi desfiintez caroriferul cu repartitor de la bucatarie, deoarece este tip placa (nu degaja multa caldura) si imi redecorez bucataria, ... (vezi toată discuția)
Caldura la pausal andreea.voicu andreea.voicu Buna ziua! Am urmatoarea problema: in iarna trecuta (2008-2009) nu am avut contract de cititre a repartitoarelor pe scara, iar plata s-a facut la pausal. Pe ... (vezi toată discuția)
Întrebări foarte importante despre montarea repartitoarelor in 2022 CYBORG CYBORG Ploiești. Bună ziua! Niște întrebări foarte importante, vă rog să-mi răspundeți-dacă se poate-pe puncte, ca să fiu bine lămurit, eu si cei ... (vezi toată discuția)