avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... caldura la pausal
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

caldura la pausal

Buna ziua! Am urmatoarea problema: in iarna trecuta (2008-2009) nu am avut contract de cititre a repartitoarelor pe scara, iar plata s-a facut la pausal. Pe scara sunt 8 apartamente, din care doar 5 au avut persoane trecute la intretinere. Valoarea totala a caldurii a fost impartita la aceste 5 apartamente. Subliniez ca celelalte 3 apartamente nu au caloriferele debransate. Nu cumva pentru ca plata a fost la pausal trebuia sa se imparta valoarea caldurii la toate cele 8 apartamente??? Si daca raspunsul este afirmativ, se mai poate reclama acum? Nu neaparat ca sa ne primim banii inapoi, probabil ca nu mai e posibil, dar cei care au gresit pot primi macar o amenda? Unde sa reclam? La primarie, protectia consumatorului, politie?
Cel mai recent răspuns: ContSters62736 , utilizator 20:21, 16 Februarie 2010
Normal ca fiind la pausal plata caldurii se facea repartizat la numarul de elementi de calorifer existent in fiecare apartament in care functionau caloriferele (nefiind debransate de la sistemul termic de alimentare cu caldura).
Faceti sesizare asa cum ati mentionat , la toate cele 3 institutii amintite- politie, primarie , protectia consumatorului!
Succes!
B-)
nu ne-ati oferit niste amanunte:
1. sinteti asociatie de locatari sau proprietari ?
2. aveti administrator angajat de asociatie prin respectarea legii 230/2007 si hg 1588/2007 ?
3. ati depus contestatie la presedintele blocului, daca exista ?
4. daca 1, 2 si 3 nu sint valabila, oferiti-ne date despre situatia de la dvs din bloc !
@mihai grigore ...
precum stiti reclamatiile se fac mai intii in ordine ierarhica in orice domeniu. deci ar trebui facuta mai intii la bloc o contestatie la intretinere. intr-un eventual proces nu se merge direct la recurs, ci mai intii la judecatoria unde se depune chemarea in instanta ! gresesc cumva ???
Ultima modificare: Marți, 16 Februarie 2010
ContSters62736, utilizator
Caldura la pausal se imparte pe cota-parte indiviza, deci platesc si proprietarii apartamentelor in care nu locuieste nimeni.
Mai pe scurt spus, se imparte la suprafata. Trebuia sa plateasca toate apartamentele.
De acum incolo sa stiti ca daca aveti o suspiciune in privinta calculelor cotelor de intretinere trebuie sa faceti sesizare scrisa la presedintele asociatiei in termen de 10 zile de la afisare...si trebuie sa primiti raspuns in termen de 7 zile.
Fac parte dintr-o asociatie de proprietari. Nu avem administrator de asta vara, exista un presedinte care la orice intrebare sau sesizare raspunde "asta nu-i treaba mea". Am descoperit acest site si asa am reusit sa ma lamuresc in multe probleme. Stiu ca deja au trecut cele 10 zile in care se poate contesta in scris orice neregula la intretinere. Sigur pe viitor voi proceda ca atare, problema e ca nu stiu daca ceea ce am semnalat mai poate fi reclamat si indreptat cumva acum.
Pana una-alta tine de bunavointa comitetului executiv, dar cum inteleg ca presedintele asociatiei Dv. nu are treaba cu nimic din acea asociatie, ma tem ca o sa ramaneti cu banii dati, fara sa catadicseasca cineva sa recalculeze si sa va regularizeze plata intretinerii.

Alte discuții în legătură

Plata /debransare calorifer ContSters226650 ContSters226650 Revin cu o intrebare si multumiri anticipate. [b]Situatia[/b][u]: nota plata intretinere extrem de ridicata. Dupa o munca de detectiv am localizat problema ... (vezi toată discuția)
Hotarare ag cu aplicare retroactiva - legala? dolosiv dolosiv In 2006 am debransat total apartamentul, fiind nelocuit cativa ani. Apoi am montat repartitoare, ca toti vecinii. La sfarsit de decembrie 2010 s-a luat ... (vezi toată discuția)
Repartitoare caldura Raluca1Alexe Raluca1Alexe Va rog frumos sa ma ajutati. Avem repartitoare in apartament, de ceva timp asociatia a reziliat contractul cu firma de repartitoare. Acum au inceput sa se ... (vezi toată discuția)