avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie

pe scurt bunica mea ar dori sa mi dea partea ei dintr un imobil..problema e ca cineva din familie nu doreste si mai mult ca sigur o sa doreasca sa atace...si as mai dori sa stiu ce ar putea sa faca ce fel de act prin care sa reiasa ca o parte din imobil ar fi a mea...daca ar putea ...fara sa fie dezbatuta succesiunea ma intereseaza un act de donatie ...pt ca e mai simplu decat la vanzare cump.stiu ca aici intervin mai multe probleme...si deci concluzia...daca mi ar face act de donatie...ar putea face in vreun fel sa nu poate fi atacat?
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 09:36, 18 August 2008
Acest "cineva din familie" este un succesibil rezervatar (descendent al bunicii, de ex)? Asta ca sa stabilim, intai de toate, daca e cazul sa ne intereseze ce doreste el. Pentru ca numai mostenitorul rezervatar poate solicita raportul donatiilor sau reductiunea liberalitatilor excesive.

Si apoi "o parte din imobil" ce inseamna? Bunica detine doar o parte dintr-un imobil (in coproprietate cu alta persoana) si vrea sa va lase toata partea ei, ori detine un intreg imobil din care vrea sa va lase doar o parte?

Ce inseamna "fara sa fie dezbatuta succesiunea". Va referiti la succesiunea bunicii (la vremea mortii ei) sau va referiti la faptul ca bunica ar avea dreptul la o parte din imobil in urma unei succesiuni nedezbatute inca (cum ar fi, de ex, partea mostenita de la sotul ei, in eventualitatea in care bunicul a decedat)?

Adica, pe scurt, expunerea dvs. e prea pe scurt, ca sa riscam sa mergem pe ghicitelea.
Ultima modificare: Luni, 18 August 2008
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie aaddreea aaddreea in cazul unui act de donatie...se poate face ceva pt ca donatia sa nu fie atacata?ma refer daca e poate face vreo notatie ...ceva...din partea donatorului? (vezi toată discuția)
Succesiune dupa moarte iuli113 iuli113 ma intereseaza si pe mine daca ma poate ajuta cineva. bunica mea a decedat ea este trecuta in c.f.ca fiind proprietara a unui imobil,bunica are un sot pe ... (vezi toată discuția)
Probleme moștenire: donație făcută unuia din doi moștenitori. pot bloca vânzarea imobilului până în momentul dezbaterii succesiunii? Equaliser Equaliser Buna ziua. Am o situatie in care exista 2 mostenitori de acelasi nivel al unei persoane. Persoana a carei mostenire este problematica este inca in viata si a ... (vezi toată discuția)