Este posibila autentificarea unei procuri la notar prin care proprietarul unui apartament sa imputerniceasca o persoana sa intocmeasca CF si sa vanda apartamentul,dar sa-si rezerve dreptul de uzufruct viager in viitorul act de vanz-cump?Si daca e dobandit in timpul casatoriei dar e trecut doar el pe act,este necesar ca si sotia acestuia sa fie trecuta in procura(aceeasi?)?
Multumesc pentru raspuns.In privinta celor doua mandate,am mai avut o asemenea situatie si au fost trecute in aceeasi procura ambele(intabulare si vanzare),este mai convenabil ca pret.
intabularea este un act de conservare a unui drept, pe cand celalat mandat este pt un act de dispozitie. daca le ati da separat, pe cel cu inatbulare l ar putea da oricare dintre soti pt ca profita si celuilalt. Mandatul pt vanzare trebuie insa neaparat ca cei doi sa fie prezenti.
pt procura e necesara prezenta ambilor soti la notariat intrucat actul de vanzare este un act de dispozitie. pot fi trecute ambele intr-o singura procura.
Am o problema majora
ememe
am un apartament care e al mamei dar avem drept viager si eu si fosta sotie(sunt divortat).casa , la 18 ani,va fi al copilului dar fosta sotie nu vrea sa ... (vezi toată discuția)