avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procura vanzare apartament cu clauza
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procura vanzare apartament cu clauza

Este posibila autentificarea unei procuri la notar prin care proprietarul unui apartament sa imputerniceasca o persoana sa intocmeasca CF si sa vanda apartamentul,dar sa-si rezerve dreptul de uzufruct viager in viitorul act de vanz-cump?Si daca e dobandit in timpul casatoriei dar e trecut doar el pe act,este necesar ca si sotia acestuia sa fie trecuta in procura(aceeasi?)?
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 18:51, 5 August 2011
vorbim de mai multe mandate.
din cate am inteles primul mandat este sa se ocupe de intabulare, sa faca cadastru si sa intabuleze proprietatea.

al doilea mandat sa vanda acel imobil, dar cu mentiunea ca acea vanzare sa se faca cu uzufruct viager. ceea ce va fi specificat in mandat clar.

daca bunul este comun este necesar ca procura de vanzare sa fie data de ambii soti, pentru ca sunt coprprietari. Nu pot vinde unul fara altul!
Multumesc pentru raspuns.In privinta celor doua mandate,am mai avut o asemenea situatie si au fost trecute in aceeasi procura ambele(intabulare si vanzare),este mai convenabil ca pret.
puteti face o singura procura.

intabularea este un act de conservare a unui drept, pe cand celalat mandat este pt un act de dispozitie. daca le ati da separat, pe cel cu inatbulare l ar putea da oricare dintre soti pt ca profita si celuilalt. Mandatul pt vanzare trebuie insa neaparat ca cei doi sa fie prezenti.
pt procura e necesara prezenta ambilor soti la notariat intrucat actul de vanzare este un act de dispozitie. pot fi trecute ambele intr-o singura procura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o problema majora ememe ememe am un apartament care e al mamei dar avem drept viager si eu si fosta sotie(sunt divortat).casa , la 18 ani,va fi al copilului dar fosta sotie nu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Schimbare proprietar imobil DannyLuca DannyLuca buna , am ceva neclaritati , parintii mei detzin o casa , nu mai locuiesc impreuna dar inca nu sunt divortati , ambii ar fi de acord sa imi dea acea casa , ... (vezi toată discuția)