avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Recuzare politist
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Recuzare politist

Buna seara.
Politistul care instrumenteaza dosarul de cercetare penala in care sunt invinuit, a primit in urma cu 4 ani o condamnare cu suspendare pentru ca in scopul de a obtine o marturie in legatura cu un furt pe care il ancheta a lovit un minor de 14 ani.
Inainte sa fiu invinuit, am dat o declaratie in calitate de suspect, declaratie luata de acest politist, care a fost dictata in mare parte, se ocoleau amanuntele importante si se incerca mai mereu sa ma faca sa recunosc o fapta pe care nu am comis-o.Acelasi politist, mi-a sugerat ca nu am nevoie de un aparator in faza de suspect, pentru ca nu eram acuzat de nimic.
Va rog sa-mi spuneti ce pot sa fac ca acest dosar sa fie instrumentat de un alt politist, pentru ca mi se pare ca acesta este foarte subiectiv si se pare ca vrea cu orice pret ca eu sa ajung in instanta.
Multumesc.
Va multumesc pentru raspunsuri.
In ce priveste prezumtia de nevinovatie.......mi se pare ca aceasta tinde sa devida oarecum doar "de forma" pentru ca in realitate invinuitul deja e pus la zid.
Am sa fac o cerere de recuzare, sigur o sa se enerveze dl. politist, deja nu-i sunt simpatic pentru ca i-am demontat una dintre cele 2 probe care in opinia mea nu sunt probe deloc.
Situatia este foarte simpla .
Pentru a formula o cerere de recuzare , care sa va fie si admisa trebuie intrunite prevederile legale in acest sens , adica trebuie sa se constate daca politistul a comis fapte sau acte care care sa determine luarea acestei masuri.
Faptul ca in trecutul sau a savarsit fapte , care de fapt nu au legatura cu problema dvs , nu poate fi de natura sa determine admiterea unei astfel de cereri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Etapele urmarii penale dezca dezca Buna ziua ma adresez dvs in calitate de faptuitor al unei cuze penale. Doresc sa stiu care sunt etapele urmaririi penale? -partea vatamata a intocmit un ... (vezi toată discuția)
Acuzatie de furt, testul poligraf alicecarmen alicecarmen am lucrat timp de 5 luni ca si bona la o familie necasatorita, dar cu un copil, avand contract incheiat cu mama copilului pe perioada nedeterminata. Acum, dupa ... (vezi toată discuția)
Martor suspect.dreptul avocatului martorului de a depune cereri in faza de urmarire penala CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ce parere aveti,avocatul martorului suspect are dreptul de a-si apara clientul care are calitatea de martor dar este suspectat in mod evident ca a comis ... (vezi toată discuția)