Buna ziua,as dorii s-a va cer o parere.Am lucrat la un magazin alimentar si 3 luni de zile,situatie pe zii ce a trecut s-a anrautatit,iar eu m-am decis sa plec.
Trebuia sa lucrez o perioada de reaviz de 15 zile dar nu m-am prezentat si au spus ca o sa ma pune nemotivata pe zilele respective.An jur de doua saptamani am lucrate anainte de lichidare,oare am dreptul sa cer plata pe acele zile,daca nu am respectat perioada de preaviz?Va multumesc si astept cu nerabdare un raspuns.:(
In perioada in care nu v-ati prezentat la serviciu, veti inregistra absente nemotivate si nu veti fi platita pentru acele zile.
Pentru perioada de doua saptamani in care ati lucrati angajatorul este obligat sa achite drepturile salariale corespunzator acestei perioade.
Pentru faptul ca nu ati respectat perioada de preaviz, sanctiunea este inregistrarea absentelor nemotivate. Aceasta perioada nu are influenta asupra drepturilor salariale cuvenite pentru perioada lucrata.
Lamurire
geoavocat63
Buna ziua.Sint angajat din 1995 la o S.C. si recent pe data de 10 mai 2012 mi-am depus o cerere cu demisia la zi fara preaviz.As dori sa stiu daca am ... (vezi toată discuția)