avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preavizul in cazul desfiintarii punctului de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preavizul in cazul desfiintarii punctului de lucru

Buna ziua,

De curand am primit notificare privind inchiderea punctului de lucru unde sunt angajata (18.04.12).Incepand cu aceasta zi am intrat in perioada de preaviz care va tine 15 zile. Pe data de 09.05.12 va inceta contractul individual de munca.
Luni, 23.04.12 va avea loc inchiderea magazinului, cu toate procedurile pe care le presupune. Va rog sa imi spuneti daca dupa aceasta zi va mai trebui sa ma prezint la lucru sau daca ei au voie sa ma transfere la un alt punct de lucru pentru a-mi termina preavizul.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:48, 22 Aprilie 2012
Este posibil ca sa fiti mutata la alt punct de lucru , daca magazinul se va inchide pe 23.04 , pana la terminarea preavizului ..

Preavizul in cazul concedierii este de minim 20 de zile lucratoare si nu de 15 zile ....
Firma este in insolventa si au invocat acest motiv pentru a determina perioada de preaviz.
Nu trebuie facut transfer catre un alt punct de lucru pentru a termina preavizul?
Nu exista reglementat transferul in Codul Muncii ... in acest caz, se foloseste modificarea locului de munca ... modificare care se va face cu acordul partilor, potrivit art.41 alin.1 coroborat cu art.41 alin.3 lit. b C.mun.
Sa inteleg ca, in cazul in care nu imi dau acordul pentru a desfasura preavizul in alt punct de lucru, pot sa nu merg la lucru in aceasta perioada?
Nu aveti cum sa nu mergeti la munca , pentru ca va exista posibilitatea sa fiti trecuta absenta nemotivata ... angajatorul poate decide ca nu este necesara prezenta dvs la serviciu pe perioada de preaviz, fara a va fi afectate drepturile salariale ...... astfel, maine cand veti merge la serviciu trebuie sa stabiliti exact aceste aspecte cu angajatorul dvs ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fara preavis din motive personale Andreea Deea Andreea Deea Buna ziua, am lucrat la o firma timp de 2 luni iar acum cand a inceput facultatea am fost nevoita sa imi dau demisia pt ca nu pot sa merg si la facultate si la ... (vezi toată discuția)
Demisie daninha daninha Buna, ma numesc Alexandra, si am o prietena care lucreaza in cadrul Ministerul Internelor si Reformei Administrative. A vrut sa se mute prin transfer la o alta ... (vezi toată discuția)
Absente nemotivate simona.elisa simona.elisa buna ziua , cum este afectat un salariat daca a dat cerere de lichidare la zi ., nu i a fost acceptata decat cu preaviz de 15 zile, iar el in preaviz a fost ... (vezi toată discuția)