Buna ziua.Sint angajat din 1995 la o S.C. si recent pe data de 10 mai 2012 mi-am depus o cerere cu demisia la zi fara preaviz.As dori sa stiu daca am procedat corect si daca am dreptul la vreo zi de concediu pentru perioada lucrata , daca am dreptul sa cer compensarea in bani a zilelor de C.O(2012) cuvenite si neefectuate pana la data demisiei.P.S.din 15 mai lucrez la alta societate.Intre timp am primit o recomandata sa ma prezint la firma unde am lucrat ptr. lamurirea situatiei legata de plecarea mea din unitate.Mai este nevoie sa ma prezint sau nu.
Astept raspuns.Va multumesc
Depunerea demisiei este un act unilateral si, in general, este insotita de un preaviz comform cu reglementarile din CIM, Regulamentul intern, sau CCM.Daca angajatorul nu isi indeplineste atributiile din CIM se poate demisiona fara preaviz.Daca aceasta conditie nu a fost indeplinita si nu v-ati mai prezentat la serviciu, inseamna ca sunteti absent nemotivat si in acest caz convocarea pentru lamurirea situatiei este corecta. Daca nu va veti prezenta la termenul din convocare, mai mult ca sigur ca vi se va desface CIM pentru absente nemotivate.Daca va prezentati puteti afirma ca in perioada preavizului v-ati efectuat CO din 2012, sau din anii precedenti, daca este cazul.Dupa incetarea activitatii puteti solicita acordarea indemnizatiei pentru CO neefectuat si a altor drepturi salariale neacordate pana la data incetarii activitatii.
Demisie
VaduvaL
Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti daca am avut contract pe perioada determinata pe 3 luni adica 03.06.2016-02.09.2016,iar pe 02.09.2016 am primit act aditional ... (vezi toată discuția)