avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire sume de bani in contul fratelui!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire sume de bani in contul fratelui!

Va expun o situatie care ni s-a intamplat de curand!Tatal nostru a decedat in urma cu 2 luni si inainte cu 3 luni de deces a scos toti banii de la banca si i-a pus pe numele fratelui deoarece se simtea rau si ne-a anuntat ca a pus pe numele lui (ca noi stam departe iar sora mea era plecata din tara),sume egale pentru mine si sora mea si ca lui i-a dat mai multi bani sa se ocupe de cele necesare in caz de deces,plus sumele de la casa de. pensii si C.A.R.In ziua in care tata a decedat a constutuit alt depozit cu sume egale si a cheltuit din belsug fara a se consulta cu noi.Acum spune ca nu prea mai sunt multi bani(ne-a spus o suma mult mai mica decat stiu eu ca este in cont,ca nu a putut sa mai ia banii de la CAR,)si ca ei mai au multe parastase de facut!Mentionez ca nu sunt bani putini,altfel nu as fi insistat..mai ales ca eu l-am iubit foarte mult pe tata si nu as fi dorit sa ne certam dupa moartea lui,iar fratele meu a stat langa parinti si are de pe urma lor ajutorul pentru constructia unei vile!Cum credeti ca putem sa mai recuperam acei bani?Tata a spus inainte de moarte mai multor rude ca ne-a lasat bani pentru fiecare!Aviz altora...nu ma asteptam ca fratele sa ne faca asta!
Cel mai recent răspuns: gyna60 , utilizator 14:53, 30 Septembrie 2011
Daca banii nu au fost donati fratelului doar prin instanta veti putea rezolva situatia.
Ce alte bunuri fac parte din masa succesorala?
Din masa succesorala mai fac parte locuinele parintilor cu terenul aferent,lot padure,alte terenuri agricole...acei bani pe care i-a avut tata au fost scosi prin desfiintarea cecurilor de pe numele mamei inainte de decesul acesteia...(s-au scos mai multi decat a redepus tata in contul lui ulterior),iar de la moartea mamei de acum 2 ani nu s-a dezbatut succesiunea..!
Daca veti insista in rezolvarea problemei banilor va trebui sa va judecati si sa apelati la serviciile unui avocat.
Daca sumele nu sunt mari nu cred ca se merita deoarece veti pierde mult timp.
Daca insa nu va intelegeti si cu privire la impartirea bunurilor tot veti ajunge la proces.
Ar fi recomandabil sa consultati verbal un avocat pentru a decide in cunostiinta de cauza ce se faceti.
Va multumesc pentru raspunsul promt!
Revin cu o rugaminte catre cei bine pregatiti!Credeti ca putem avea castig de cauza in instanta in acest caz?Ieri ne-a comunicat fratele nostru ca nu doreste sa ne dea nici un ban...deci reper....banii din contul tatalui nu au fost supusi succesiunii dupa moartea mamei noastre!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! doresc o parere autorizata asupra urmatorului aspect: ... vioricadumitrescu vioricadumitrescu Buna ziua! Doresc o parere autorizata asupra urmatorului aspect: Fratele meu a achizitionat un apartament iar mama noastra i-a achitat 75% din valoarea ... (vezi toată discuția)
Mostenire codin12 codin12 daca mama a trimis sume de bani din Germania in contul fratelui si cu aceste sume sa ridicat o casa fratele contribuind cu 1/3 la ridicarea ei la succesiune ... (vezi toată discuția)
Poate sa vanda tata casa fara succesiune facuta? SararoiuL SararoiuL Buna ziua, 1 - Mama a a murit acum 4 ani; eu,fratele meu si tata nu am facut succesiune. Acum tata ar vrea sa vanda casa. Poate sa faca asta fara stirea ... (vezi toată discuția)