avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

daca mama a trimis sume de bani din Germania in contul fratelui si cu aceste sume sa ridicat o casa fratele contribuind cu 1/3 la ridicarea ei la succesiune pot baga in masa succesorala acei bani .Deocamdata mama ia trimis bani sa il ajute sa construiasca casa ca apoi cindva sa o ingrijeasca .
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 16:42, 13 Ianuarie 2013
Fiecare om hotaraste singur ce face cu bunurile sale in timpul vietii.
Daca mama dvs. a hotarat sa-i doneze exclusiv fratelui dvs. o suma de bani, este dreptul dansei, iar dupa dobandire acei bani sunt bun propriu ai fratelui.
Dvs. nu puteti avea nici o pretentie nici acum, nici dupa decesul mamei, ei nu pot intra la masa succesorala.
Asa cum spuneati, acea casa va fi viitoarea locuinta a mamei la batranete, iar fratele o va ingriji.
Probabil ca a avut mai multa incredere in fratele dvs pentru ca pe viitor s-o ingrijeasca la nevoie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Ianuarie 2013
Marcel Mihalache, Avocat
si daca nu apuca sa o ingrijeasca pentru ca ea are acum 64 de ani si lucreaza in germania are grija de o batrina si decedeaza acolo nici atunci nu pot, alta avere nu are
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Ianuarie 2013
codin12, utilizator
In cazul in care imobilul ar fi intabulat la CF pe numele mamei dvs si ar exista un contract de intretinere intre dansa si fratele dvs, veti putea ataca actul in instanta DACA efectele contr nu se vor produce intre cele doua parti. Dupa cum observati exista cam multi DACA

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate sa vanda tata casa fara succesiune facuta? SararoiuL SararoiuL Buna ziua, 1 - Mama a a murit acum 4 ani; eu,fratele meu si tata nu am facut succesiune. Acum tata ar vrea sa vanda casa. Poate sa faca asta fara stirea ... (vezi toată discuția)
Parinti - copii marbit marbit Buna ziua. Am si eu o mare problema; problema datorata increderii prea mari in unicul meu frate si \" distinsa\" lui sotie. In anul 1999, eu, in urma ... (vezi toată discuția)
Mosteniri drept de proprietate nico radu nico radu buna ziua incep prin a va spune ac mama a decedat in 2003 atunci nu am facut succesiunea .in urma ei am ramas eu ,fratele meu care a decedat si el in 2007 ... (vezi toată discuția)