avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita girant
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita girant

Sunt bugetar cu salariul taiat cu peste 25% de guvern. Am un credit la banca si un CAR in mana imi mai raman cam 318 lei. Am primit o executare silita de la o firma de leasing unde am semnat ca girant. Persoana care a facut leasingul nu a fost executata silit ci am fost eu cea executata cu proprire a 1/3 din venitul net. Ce trebuie sa fac in aceste conditii? As dori un raspun autorizat. Cu multumiri anticipate.
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 20:18, 6 August 2011
sa faceti contestatie la executare. mai mult ca sigur instanta de judecata va va admite contestatia.
In primul rand, daca atunci cand l-ati girat ati semnat ca raspundeti solidar, atunci creditorul este indreptatit sa ceara executarea silita a creantei oricaruia dintre giranti, chiar fara a cere executarea debitorului. Daca aceasta este situatia, singura cale de a va recupera banii, este pe cale civila cu o actiune in pretentii impotriva persoanei pe care ati girat-o.
Formulati contestatie la executare in care sa invocati beneficiul de discutiune (obligarea firmei de a urmari cu precadere titularul contractului de leasing).
De asemenea, fiind vorba de un contract de leasing, invocati si obligatia firmei de leasing de a recupera bunul atribuit in leasing (acesta este proprietatea firmei de leasing pe intreaga peioada de valabilitate a contractului) si nu de a va urmari pe dvs. pentru ratele neplatite.
Atentie! Contestatia la executare se introduce in termen de 15 zile de la data cand vi s-a comunicat somatia sau infiintarea popririi, la judecatoria in circumscriptia careia tertul poprit isi are sediul.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 August 2011
ContSters103772, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire girant, recuperare de la titularul creditului ami20021968 ami20021968 Am girat o persoana la CAR, aceasta nu a mai platit si mi-a fost trimisa poprire. Mentionez ca titularul lucreaza la aceeasi unitate din momentul imprumutului, ... (vezi toată discuția)
Executare girant mihaichamp mihaichamp Buna ziua Am girat o verisoara care s-a imprumutat de la CAR cu suma de 2000 lei. Dupa un an si ceva de zile am primit o instiintare de la un executor ... (vezi toată discuția)
Somatie girant car ContSters234071 ContSters234071 Buna ziua!In urma cu cateva luni am girat o colega de serviciu pentru obtinerea unui imprumut CAR. Tocmai ce am primit acasa din partea unui Birou de Executor ... (vezi toată discuția)