Sunt bugetar cu salariul taiat cu peste 25% de guvern. Am un credit la banca si un CAR in mana imi mai raman cam 318 lei. Am primit o executare silita de la o firma de leasing unde am semnat ca girant. Persoana care a facut leasingul nu a fost executata silit ci am fost eu cea executata cu proprire a 1/3 din venitul net. Ce trebuie sa fac in aceste conditii? As dori un raspun autorizat. Cu multumiri anticipate.
In primul rand, daca atunci cand l-ati girat ati semnat ca raspundeti solidar, atunci creditorul este indreptatit sa ceara executarea silita a creantei oricaruia dintre giranti, chiar fara a cere executarea debitorului. Daca aceasta este situatia, singura cale de a va recupera banii, este pe cale civila cu o actiune in pretentii impotriva persoanei pe care ati girat-o.
Formulati contestatie la executare in care sa invocati beneficiul de discutiune (obligarea firmei de a urmari cu precadere titularul contractului de leasing).
De asemenea, fiind vorba de un contract de leasing, invocati si obligatia firmei de leasing de a recupera bunul atribuit in leasing (acesta este proprietatea firmei de leasing pe intreaga peioada de valabilitate a contractului) si nu de a va urmari pe dvs. pentru ratele neplatite.
Atentie! Contestatia la executare se introduce in termen de 15 zile de la data cand vi s-a comunicat somatia sau infiintarea popririi, la judecatoria in circumscriptia careia tertul poprit isi are sediul.
Executare girant
mihaichamp
Buna ziua
Am girat o verisoara care s-a imprumutat de la CAR cu suma de 2000 lei.
Dupa un an si ceva de zile am primit o instiintare de la un executor ... (vezi toată discuția)