avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... lovire minor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

lovire minor

Buna ziua!
Am un nepotel de 11 ani si, fiind in grup cu mai multi prieteni pe o strada la tara, a fost lovit peste picioare de un copil de 5 ani cu o nuielusa. Nepotul si ceilalti copii l-au gonit pe pusti acasa, luandu-i nuielusa. Pustiul s-a dus plangand la taica-sau, spunandu-i ca la batut nepotul meu. Acesta, foarte suparat ca s-a luat de copilul lui, l-a luat la bataie pe nepotul meu, lovindu-l in cap si pste fata dupa ce l-a aruncat de pe bicicleta. Bunica lui cand a ajuns copilul acasa a sunat la 112. Acestia au trimis-o la post sa faca plangere. S-a putut lua legatura cu politistul dupa 3 zile. In urma plangerii, politistul l-a sanctionat pe tatal pustiului cu avertisment scris. Fac mentiunea ca copilul avea vanatai pe fata si cateve zile spunea ca-l doare capul. Nu au scos certificat medico-legal, crezan ca politistul il va sanctiona corespunzator ca sa nu mai poata lovi un alt copil. Respectivul, tatal pustiului, il ameninta si acum ca-l va da cu capul de gard pe copil. Am luat legetutra telefonic cu politistul si mi-a spus ca daca nu avem certificat medico-legal gravitatea faptei nu este mare, este indestulatoare cu avertisment. Care este sanctiunea pentru fapta respectivului. Lovirea si amenintarea nu este sanctionata intr-un fel, daca nu exista certificat medico-legal?
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 10:17, 7 August 2011
In primul rand trebuie sa depuneti plangere penala la parchet, nu asa, la mica discutie cu politistul din sat. Chiar daca in final nu veti reusi sa probati lovirea, macar pentru amenintare sa raspunda.
Va multumesc!
Stimata doamna, copilul v-a fost lovit si dumneavoastra nu ati scos certificat medico-legal??? Cum anume vreti sa fie pedepsit acest om daca nu ati facut niciun demers?
Bineinteles ca nu poate fi sanctionat daca nu aveti cu ce dovedi, incadrarea infractiunilor de lovire/vatamare se face in raport cu zilele de ingrijiri medicale inscrise in certificat.
Duceti-va si scoateti certificat medico-legal si daca aveti martori formulati o plangere prealabila si pt infractiunea de amenintare.
Este copilul dumneavoastra, trebuie sa il protejati prin toate mijloacele de acest gen de "oameni" care bat copiii.
Ultima modificare: Duminică, 7 August 2011
ContSters178374, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz agent de pază RendezJohn RendezJohn Vreau sa stiu ce as putea face in situatia data am fost lovit peste fata cu pumnul/palma de un agent de pază într-un restaurant unde eram eu si prietenul meu ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala DanySSS DanySSS Bunaziua , un prieten de`al meu la batut pe un pusti de 14 ani pentru un motiv bine intemeiat. Acel pusti a primit 5 zile de spitalizare din cauza acestui ... (vezi toată discuția)
Agresare fizica a unui minor Petraru_Irina Petraru_Irina Buna seara , Nepotul meu in varsta de 13 ani se afla intr-una din zile insotit de colegi de clasa in apropierea unui bar .Din acesta bar a iesit un domn in ... (vezi toată discuția)