avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Vatamare corporala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Vatamare corporala

Bunaziua , un prieten de`al meu la batut pe un pusti de 14 ani pentru un motiv bine intemeiat. Acel pusti a primit 5 zile de spitalizare din cauza acestui lucru. Ce se poate intampla din punct de vedere legal cu prietenul meu? Mentionez ca tatal copilului de 14 ani a spus ca il va da in judecata daca nu i da o suma de bani.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 23:20, 27 Ianuarie 2010
Buna ziua
Din punct de vedere legal prietenul dvs a savarsit infractiunea de lovire si alte violente prevazuta si pedepsita de art.180 Cp . Daca familia copilului face plangere si si-a scos certificat medio-legal in acest caz prietenul dvs se va trezi cu dosar penal.
Daca se cer bani pt ca sa nu se depuna plangere, depinde cat se cere si daca prietenul dvs vrea sa plateasca. Oricum parerea mea este ca are nevoie de un avocat.
Asa cum a precizat si colegul meu este vorba despre o infractiune care in cazul depunerii unei plangeri in termen de 2 luni conduce la intocmirea unui dosar penal in care prietenul dvs. va suporta probabil o amenda, precum si daune materiale si morale impreuna cu cheltuielile de judecata. In functie de persoanele implicate, de circumstantele concrete si de probele administrate, urmeaza sa se pronunte instanta de judecata...prin urmare, este de preferat o intelegere amiabila cu partea vatamata!
2 luni de la fapta ? sau de la emiterea certificatului medico legal ? Fapta sa petrecut acum 3 -4 luni , iar parintii copilului spun ca este plangere pusa la politie! mint? nu ar trebuii sa se intample ceva pana acum?
Ultima modificare: Miercuri, 27 Ianuarie 2010
DanySSS, utilizator
Tremenul de 2 luni curge de la data savarsirii infractiunii sau de la data in care partea vatamata a cunoscut numele agresorului. Daca a depus plangere va puteti interesa daca nu este depusa plangere inseamna ca blufeaza si nu aveti de ce sa ii dati banii.
Chiar daca s-a depus aceasta plangere nu este obligatoriu sa il cheme la politie imediat pe prietenul dvs. Acesta poate fi chemat si dupa mai multe saptamani sau luni totul depinde de cat de repede doreste politistul sa instrumenteze dosarul.
Victima fiind minora, termenul este de la data cand parintele a stiut cine este faptuitorul.

Alte discuții în legătură

Dosar penal -lovire sionalina sionalina Buna seara! Vreau sa fiu cat mai explicita pentru a se intelege exact nelamurirea mea si tocmai , poate de aceea continutul subiectului meu va fi prea lung ( ... (vezi toată discuția)
Mi-am batut prietena shi ea s-a dus la politzie ... help ! yooohooo yooohooo Am batut-o ... shi`a luat certificat medico-legal de 9 zile shi a stat in spital 3-4 zile ... am primit o citatzie sa ma prezint la politzie ... scrie nr de ... (vezi toată discuția)
Cum se sanctioneaza? ianis11 ianis11 prietena mea a fost agresata si lovita de un individ in stare de ebrietate in urma unor jocuri sportive amicale.am intervenit sa o apar si i-am aplicat ... (vezi toată discuția)