avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Vatamare corporala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Vatamare corporala

Bunaziua , un prieten de`al meu la batut pe un pusti de 14 ani pentru un motiv bine intemeiat. Acel pusti a primit 5 zile de spitalizare din cauza acestui lucru. Ce se poate intampla din punct de vedere legal cu prietenul meu? Mentionez ca tatal copilului de 14 ani a spus ca il va da in judecata daca nu i da o suma de bani.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 23:20, 27 Ianuarie 2010
Intrebare care cred ca va ramane retorica:
Care este motivul "intemeiat" pentru a lovi un minor ?
Nefericirea pentru dvs., cat si pentru autorul faptei ,este ca legea nu considera motivul care da nastere unui astfel de gest,ca fiind"intemeiat"si conform art.180 al.2 c.pen.,in cazul in care tatal minorului va formula plangere,prietenul dvs va fi probabil, sanctionat penal.

Eu cred ca atat dvs.,cat si prietenul dvs,ar trebui sa va revizuiti atitudinile ,din moment ce dvs.considerat lovirea ca fiind un gest"intemeiat",iar el raspunde probabil unei obraznicii pusteti, cu lovituri.
Nimeni nu isi poate face singur dreptate.
Cel mai bine ar fi ca prietenul dvs.sa isi ceara scuze si toata problema sa se rezolve pe cale amiabila.
Cred ca acesta ar fi un gest de barbat adevarat ,cu simtul raspunderii,nu acela de a-si "arata muschii" in fata unui pust

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal -lovire sionalina sionalina Buna seara! Vreau sa fiu cat mai explicita pentru a se intelege exact nelamurirea mea si tocmai , poate de aceea continutul subiectului meu va fi prea lung ( ... (vezi toată discuția)
Mi-am batut prietena shi ea s-a dus la politzie ... help ! yooohooo yooohooo Am batut-o ... shi`a luat certificat medico-legal de 9 zile shi a stat in spital 3-4 zile ... am primit o citatzie sa ma prezint la politzie ... scrie nr de ... (vezi toată discuția)
Cum se sanctioneaza? ianis11 ianis11 prietena mea a fost agresata si lovita de un individ in stare de ebrietate in urma unor jocuri sportive amicale.am intervenit sa o apar si i-am aplicat ... (vezi toată discuția)