avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nu vrea sa-mi dea actele masinii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nu vrea sa-mi dea actele masinii

Buna seara ..am si eu o problema...am avut o masina pe numele meu pe care am cedat-o cuiva prin procura vanzare...masina respectiva a fost preluata de la un domn care o luase prin liesing...noi am preluat liesingul si in toate actele apar eu si in actele masinii ...dar masina eu nu am declarat-o la financiar ..masina nu apare decat la politie..bun eu am anulat aceea procura si automat masina este din nou a mea...eu vreau s=o radiez sa scap de ea..dar celui care i-am facut procura nu vrea sa-mi dea actele pe motiv ca el a dezmembrat masina si ca ce rost are s-o mai radiez....ce pot face??eu tind sa cred ca el inca se foloseste de masina si nu a dezmembrat-o asa cum zice ....eu vreau mai mult so scot dse pe numele meu sa nu am prob cu impozitul mai tarziu si este ciudat totusi ca nu apar la financiar cuea si nici acs de 3 ani de zile de cand am cump nu mi-a venit nimik sa platesc....ce pot face???azi mi-a spus clar la tel chiar daca am anulat aceea procura si practic trb sa-mi dea actele si masina inapoi el nu o va face si nici nu am ce sa-i fac...chiar nu-l pot obliga cu nimik???chiar daca ii fac plangere la politie???va rog dati-mi sfat eu nu ma pricep deloc mai ales la acte pnt masini!!!
Cel mai recent răspuns: ContSters217470 , utilizator 19:57, 7 August 2011
Codul penal al Romaniei reglementeaza in articolul nr. 213 infractiunea de abuz de incredere ca fiind fapta unei persoane de a-si insusi un bun mobil al altuia, detinut cu orice titlu, sau dispunerea de acest bun pe nedrept ori refuzul de a-l restitui.
Nu exista infractiunea de abuz de incredere atunci cand persoana detine bunul in baza unui raport civil care ii da drept sa il foloseasca, sa si-l insuseasca sau chiar sa nu il restituie.
Refuzul de restituire, poate sa fie expres sau tacit si consta in atitudinea faptuitorului de a nu inapoia bunul detinut. Poate forma element material al infractiunii si distrugerea bunului primit in gaj de la creditor.
Pedeapsa pentru infractiunea de abuz este inchisoarea de la 3 luni la 4 ani sau amenda.
Stimata d-na dvs. ati vandut-o , nu ati donat-o, pai daca o vreti inapoi lui cine ii da banii? Evident dvs! Nu va jucati cu speculatiile ,care, va pot depasi!.
dl Stefan, nu mai luati oamenii peste picior, poate ca sunt si alte opinii mai avizate decat ale dvs. Deci procura a dat-o unui scop ce nu s-a realizat si are dreptul sa i se restituie bunul, asa cum i-a zis si notarul.
dl Stefan ,repet prin aceea procura eu ii dadeam mana libera lui sa vanda aceea masina...nu i-am facut act de vanzare cumparare ci procura-vanzare care este cu totul si totul altceva...in aceea procura nu scrie nimik de nici un ban...el nu mi-a dat absolut un ban pe ea ....deci nu as avea ce bani sa-i restitui...nu ma joc cu nici o speculatie chiar daca nu ma pricep la aceste demersuri asta nu inseamna ca nu am habar de ceea ce am facut..ca am realizat mai tarziu prostia pe care am facut-o este partea a doua...eu vroiam pur si simplu un sfat...oricum multumesc pentru timpul acordat!!!

<dl Stefan, nu mai luati oamenii peste picior, poate ca sunt si alte opinii mai avizate decat ale dvs. Deci procura a dat-o unui scop ce nu s-a realizat si are dreptul sa i se restituie bunul, asa cum i-a zis si notarul.>

Este cert ce a facut dansa, nu contest, lucrurile sunt incerte legat de ce a facut acel individ, deoarece, doamna doreste actele sa radieze acel bun , nu ?.
Dar daca acel individ a vandut-o in baza acelei procuri si astfel este dezinteresat de demersurile d-nei?.
Parerea d-lui emil6702, este o parere, fara a expune o analiza a ceea ce acel individ ar fi putut face in baza acelei procuri.
Daca dl. emil6702 intelegea ca mandatarul dvs ar fi vandut-o ( prin act secret fata de dvs.), atunci intelegea si de ce acel individ , sta linistit.
Dvs sunteti interesata de acte si nu de banii ce vi se cuveneau?

Alte discuții în legătură

Recuperare masina iana_adriana iana_adriana buna ziua..am nevoie disperata de un sfat in leg cu o masina...acum 3 ani am primit cadou o masina de la individul cu care eram la vremea respectiva...masina a ... (vezi toată discuția)
Radiere auto si recuperare datorie grabuzzz grabuzzz Buna ziua, Acum cateva luni am vandut o masina unui cetatean. Am fost cu el sa facem un contract de vanzare cumparare in care am specificat ca valoarea ... (vezi toată discuția)