avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzufruct viager

buna ziua,
ma intereseaza daca pot vinde un apartament in care tata are uzufruct viager,sau daca pot vinde cu conditia instituirii uzufructului viager pt tata la alta proprietate?va multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nevoie , Avocat 23:02, 6 August 2011
Vanzarea este posibila ... doar ca noul proprietar care achizitioneaza apartamentul va trebui sa respecte dreptul de uzufruct viager al tatalui dumneavoastra pe durata vietii acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este dreptul meu julia_30 julia_30 Buna ziua, as dori sa stiu si eu ce drepturi detin (in ce procentaj)asupra unui apartament cumparat prin contract de vanzare -cumparare impreuna cu mama mea. ... (vezi toată discuția)
Titlu de propietate danaoz danaoz buna!tatal meu a cumparat o casa de la bunicii mei,dar cand a facut contract de vanzare-cumparare le a dar dreptul la o camera,am putea sa vindem casa daca ei ... (vezi toată discuția)
Divorț, partaj apartament obținut prin donație de la tata, cu uzufruct viager. mă poate obliga fosta soție să-l vindem și să împărțim banii? dumi5 dumi5 buna ziua, sunt in pragul unui divort pe care vrem sa il facem la notar pe cale amiabila dar ne lovim de o problema la care nu ne intelegem.ne-am casatorit in ... (vezi toată discuția)