avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Test poligraf
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Test poligraf

Buna seara.
Subiectul propus de mine a fost intors pe toate partile, am citit pe internet cateva opinii interesante despre acest test poligraf.
Saptamana trecuta am sustinut , pe cheltuiala mea, un astfel de test la unul dintre cabinetele particulare care, mi-a iesit favorabil, am spus adevarul,
Sunt invinuit intr-un dosar si pe mine m-ar ajuta foarte mult sa fie luat in considerare acest test, as aduce un plus in apararea mea.
Considerati ca va fi admis rezultatul acestui test sau va trebui sa repet acest test cu un psiholog propus de organele de cercetare penala? Sunt dispus si sa-l repet cu cine vor ei numai sa imi fie luat in seama(rezultatul va fi acelasi oricunde l-as sustine).
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: alexandrugroza , utilizator 17:06, 9 August 2011
Cu siguranta ca daca cel care a depus plangerea nu a spus adevarul acest lucru conteaza enorm pentru dvs.
Dupa parerea mea ar trebui sa mai asteptati si sa nu va grabiti deoarece se poate intampla ca testul poligraf sa iasa in defavoarea dvs.Probabilitatea este mica dar...exista si nu se justifica sa riscati inutil.
In plus, in aceste circumstante in care si declaratiile martorilor sunt in favoarea dvs. procurorul cred ca va respinge testul deoarece nu ar mai fi util cauzei.

Cel mai indicat ar fi sa mearga un avocat platit de dvs. si sa discute cu organul de politie sau cu procurorul mai inainte de a face orice miscare.
Ultima modificare: Luni, 8 August 2011
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Daca va veti angaja avocat , acesta in functie de situatia de fapt si de drept retinute , urmarea probelor administrate pana in prezent , va propune probatorii in apararea dvs
Simplele discutii intre avocati si organele de urmarire penala au loc numai cand servesc eventual o cafea impreuna
Daca avocatul depune o cerere organul judiciar trebuie sa o solutioneze.
Daca avocatul stie cum sa puna problema se poate lamuri si fara sa depuna o cerere in aparare.
Din moment ce nu ar exista probe in acuzare este cel mai economicos si pentru client si penru procuror sa nu se mai depuna nicio cerere...fiind suficienta o simpla discutie...
Va multumesc mult dlor avocati pentru raspunsuri.
Probele la dosar sunt -declaratia celui care ma acuza si o copie a unui presupus buletin de analize medicale pe care reclamantul sustine ca l-a primit in cutia postala de la mine.Buletinul de analize in original nu exista(nu se stie nici daca a existat vreodata).S-a dispus o expertiza pe acest buletin, nu s-au pus concluzii clare si precise ca ar fi vorba de scrisul meu de mana. Nu mi s-au luat probe de scris comparative nici pana acum. Am aflat doar cu stupoare ca din suspect am trecut la un "grad" mai inalt...de invinuit.
Cand am dat o declaratie in calitate de suspect, politistul mi-a aratat buletinul de analize pe care reclamantul spune ca e posibil sa-l fi trimis eu, ca el mi-ar recunoaste scrisul de mana. I-am spus politistului ca nu pot fi acuzat de fals deoarece nu exista un original cu care sa putem face o comparatie.In plus, daca reclamantul ar fi primit in cutia postala un astfel de buletin, nu l-a primit cu scopul sa il foloseasca mai departe, deci nu este vorba nici ca ar produce efecte juridice ca sa fie vorba despre un fals sub semnatura privata.
Daca reclamantul a ales sa-l prezinte la politie...este problema lui cum intrebuinteaza.
Vazand eu ca politistul o ia si pe aratura cu sustinerile lui, i-am cerut sa se faca o expertiza amanuntita a acelui document, sa mi se ia probe de scris si expertiza sa se faca de catre INEC, fie ea si pe cheltuiala mea.Raspunsul celor de la INEC a fost urmatorul : "Institutul Naţional de Expertize Criminalistice şi laboratoarele din subordine nu efectuează expertiză grafică pe copii, indiferent de natura acestora."
Reclamantul si-a justificat oarecum suspiciunile ca as fi eu persoana care i-a trimis aceasta copie prin posta, prin faptul ca eu aveam un conflict mai vechi cu el si cu acest buletin as fi vrut eu sa-l induc in eroare, sa-l fac sa creada ceva ce nu era adevarat.Martorii audiati au infirmat cele spuse de el, adica ca noi nu am avut niciodata nici un conflict.Politia l-a supus pe reclamat la un test poligraf, acceptat de acesta, pe care l-a picat, a mintit.
Cu toate acestea....sunt in continuare invinuit.
De asta m-am gandit ca un pas important ar fi si testarea mea poligraf.
Va intreb dlor mai priceputi decat mine in legi, ce efecte juridice a avut acea copie de buletin de analize?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie certificat medical care contraindica testul poligraf maiincolo maiincolo Menajera care mi-a furat din casa toate bijuteriile de aur (o valoare foarte mare) incearca sa se eschiveze de la testul poligraf prin depunerea unui ... (vezi toată discuția)
Poligraful dispus de instanta Eos Eos Se poate dispune, din oficiu, de catre instanta de judecata testarea cu poligraful? Daca de, care este procedura? Se trimite dosarul la politie (acolo unde ... (vezi toată discuția)
Testul poligraf ana_eronim ana_eronim as vrea sa stiu daca testul poligraf este acceptat ca proba in instanta? (vezi toată discuția)