avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare teren arabil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare teren arabil

Daca cinci persoane sunt pe un titlu de proprietate de teren arabil mostenire,o parte din ei ar putea sa-si vanda partea lor fara sa fie prezenti si cei care nu vor sa vanda?
Cel mai recent răspuns: ContSters118550 , utilizator 17:48, 7 August 2011
Da, se poate, insa cei care vor vinde vor instraina doar cota lor parte indiviza ideala, nematerializata din dreptul de proprietate, cumparatorii substituindu-se lor in fapt.
Mai pe romaneste, cei care vor vinde cota parte indiviza ideala vor instraina de fapt o teorie: cumparatorul nu se va putea folosi de dreptul cumparat, pentru ca, fiind vorba de o cota parte ideala, nu stie unde va cadea amplasamentul respectiv (se vinde un drept neindividualizat pe teren)...in sfarsit.
Ca sa nu aveti probleme, indicat este sa faceti iesirea din indiviziune (la notar sau prin instanta) si abia apoi sa-si vanda fiecare cota sa parte, cu amplasamentul stabilit.
Ia ganditi-va: dvs. ati cumpara, sa zicem, o cota de 2/3 dintr-un teren, fara sa stiti care este amplasamentul real (acesta nu poate fi cunoscut cand se vinde doar cota parte indiviza, chiar daca X si Y spun ca e de la copac pana la drum, de exemplu), urmand apoi sa va judecati cu cei care nu au vandut, pentru iesirea din indiviziune si stabilirea loturilor aferente fiecaruia??
buna ziua . Apropo de a merge la " notar sau instanta " , NU CREDETI CA MORAL SI JURIDIC este consimtamantul partilor - bine inteles - prin intocmirea de acte bi-multi laterale intre cumparator - vanzator , cu participarea persoanelor implicate ,ACTE CARE SA FIE RECUNOSCUTE DE ORGANELE DE INSTASNTA IN CAZ DE LITIGIU ? ! - Este adevarat adevara ca interesul bransei E S T E de protectie si realizare venituri personale , D A R acele comisioane ,taxe sant exasperat de acide pentru buzunarul " adresantilor " heiiiiiiiiii ..... stiu ca am sa fiu " MUTILAT " este o opinie logica.
Sintagma "notar sau instanta" a fost folosita tocmai avand in vedere consimtamantul partilor: la notar (daca se inteleg) sau la instanta (daca unul trage hais si altul cea)!:D Cat despre interesul bransei, chiar n-am nici o treaba cu el, nu-s nici notar, nici avocat!
GRESIT TOTAL interpretarea " a fost folosita tocmai avand in vedere consimtamantul partilor " , ADICA consimtamantul partilor este EGAL CU ZERO daca nu semneaza d-l notar sau d-nuL presedinte de instanta , "confirmand " ca partile sant de acord , avand la baza declaratiile sau semnaturile partilor , adica sa ACHITE DOMNILOR ....... (PARTEA LEULUI ) ... AMINTERI DE GEABA SANTETI, VOI, PARTILE DE ACORD . Acesta-i fondul opiniei mele de " moral si juridic "
RECUNOSC ca legea este lege dar partile de unde sa plateasca mereu , opinia mea e ca prea se jecmaneste OMUL ...... BUNA ZIUA D-LE KYANDRA :D ,CHIAR nu nu se pricee ca nu aveti treaba cu =D>ei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren extravilan fara iesire din indiviziune cyan cyan Situatia se prezinta astfel, un teren de 6 ha extravilan cu cadastru, arendasul a cumparat 3 ha de la mostenitorii unui proprietar iar mostenitorii celuilalt ... (vezi toată discuția)
Intabulare,iesire din indiviziune si vinzare iuliana lucia iuliana lucia buna ziua. sintem 3 familii in curte ,am cumparat imobilul cu legea 112 pe 95 si momentan sintem in proces ptr. iesirea din indiviziune si intabularea ... (vezi toată discuția)
Pot vinde casa mea facind parte dintr-un teren in indiviziune fara acordul familiei celelalte? mieluu mieluu ma gindesc sa scap de terenul in indiviziune intr-un fel. vreau sa vind casa mai ieftin,chiar la tigani,numai sa nu mai stau in indiviziune. of ... (vezi toată discuția)