avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... neclaritati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

neclaritati

Buna ziua. Intr-o decizie civila irevocabila, data teoretic in favoarea mea, am fost nevoita sa fac o cerere de indreptare privind cheltuielile de judecata, urmata apoi de contestatie in anulare, pentru recuperare acele cheltuieli, pe temei art. 318, art 274 cod proc civ si 998 cod civil, contestatie care inca nu s-a judecat.
Am investit decizia cu formula executorie si am fost la un executor(pentru granituire,acesta fiind obiectul dosarului de fapt), unde mi s-a explicat ca hotararea nu este clara si nu se poate executa(in ceea ce priveste granituirea).
Pot cere lamurirea dispozitivului deciziei pe baza art 281.1, daca exista pe rol acea contestatie in anulare, si daca au trecut 3luni si jumatate de la emiterea deciziei irevocabile? Daca da, cererea de lamurire hotarare jud. se timbreaza? Va multumesc pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 06:15, 8 August 2011
Cred ca mai util ar fi o cerere pentru lamurirea intelesului dispozitivului la instanta care a pronuntat hotarirea in conditile art. 399 si urm. din codul de procedura civila, care se timbreaza ca o cerere de contestatie la executare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz de drept,art.723 cod proc.civ. danl92831 danl92831 O asociatie de proprietari cheama in judecata o persoana care detine o casa si nu are in proprietate un apartament care este in zona reclamantei, obligand ... (vezi toată discuția)
Contestatia in anulare shhomerul shhomerul contestatia in anulare in baza art. 320(3) cod procedura civila se mai poate face pentru motivele date de art. 317 si art. 318 cod procedura civila? (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata anna34 anna34 Intr-un proces civil pe care l-am castigat(decizie irevocabila), instanta s-a pronuntat doar in parte in ceea ce priveste cheltuielile de judecata, motiv ... (vezi toată discuția)