Buna ziua. Intr-o decizie civila irevocabila, data teoretic in favoarea mea, am fost nevoita sa fac o cerere de indreptare privind cheltuielile de judecata, urmata apoi de contestatie in anulare, pentru recuperare acele cheltuieli, pe temei art. 318, art 274 cod proc civ si 998 cod civil, contestatie care inca nu s-a judecat.
Am investit decizia cu formula executorie si am fost la un executor(pentru granituire,acesta fiind obiectul dosarului de fapt), unde mi s-a explicat ca hotararea nu este clara si nu se poate executa(in ceea ce priveste granituirea).
Pot cere lamurirea dispozitivului deciziei pe baza art 281.1, daca exista pe rol acea contestatie in anulare, si daca au trecut 3luni si jumatate de la emiterea deciziei irevocabile? Daca da, cererea de lamurire hotarare jud. se timbreaza? Va multumesc pentru raspunsuri.
Cred ca mai util ar fi o cerere pentru lamurirea intelesului dispozitivului la instanta care a pronuntat hotarirea in conditile art. 399 si urm. din codul de procedura civila, care se timbreaza ca o cerere de contestatie la executare