avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt

o intrebare pe care sper sa o intelegeti si la care as dori va rog un raspuns . am intrat la un concert cu plata seara unde dupa ce am vazut scena si am dat un ocol, am observat un rucsac sprijinit de gard, si pe nimeni in jurul lui care sa cred eu k ar fi posesorul, dupa ce lam luat, lam pus pe umar si am facut doi-trei pasi, am fost prins si lovit de un agent de la firma de securitate care se ocupa cu evenimentul, dupa care miam dat seama ca era al lui si a inceput sa ma acuze de furt, a chemat jandarmii, am dat declaratii si mi sa spus k urmeaza sami ajunga acasa o amenda. Puteti sami spuneti daca intradevar se poate considera furt si tinand cont de faptul ca a venit cu viteza din spatele meu, am fost agresat si apoi pus sub acuzare de furt fara prea multe intrebari ? (am martor prietenul meu care a fost numit de domnul de la paza "complice" )va multumesc

Daca Dvs. nu considerati ca este furt, unde ati incadra ceea ce ati facut? La imprumuturi, cumva?
Furt este, dar de unde stiti ca ati fost acuzat oficial? A depus plangere agentul, ati fost invitat la politie si ati dat declaratie? Pana una-alta, scoateti un certificat medico-legal si faceti si dvs. plangere pt loviri si alte violente, nimeni nu are voie sa-si faca dreptate singur, ceea ce in cazul agentului e clar. Dvs puteti fi acuzat in ultima instanta pt insusirea bunului gasit, ceea ce trebuie demonstrat cu imagini de pe camerele video, daca exista, sau cu martori.
sau, cu o copie de pe certificat, mergeti si impacati-va cu agentul.
Este furt calificat, clar, nu insusirea bunului gasit. Din moment ce rucsacul era agatat de un gard la concert unde erau atatia oameni, bineinteles ca rucsacul era al cuiva si nu era pierdut "pe gard", sa fim seriosi. Daca jandarmul a sesizat organele atunci este posibil sa primiti o amenda administrativa, in cel mai bun caz, avand in vedere ca nu exista prejudiciu. Dvs de asemenea puteti scoate certificat medico-legal si sa faceti cum ati fost sfatuit mai sus.
Vedeti art 208 raportat la 209 Cod penal.
Ultima modificare: Duminică, 7 August 2011
ContSters178374, utilizator
olimpia_ilie a scris:
Este furt calificat, clar, nu insusirea bunului gasit...

Am specificat ca trebuie demonstrat ca a fost gasit! nici noi nu avem de unde sa stim reprezentarea in spatiu a faptelor.
De ce reprezentare sau prezentare mai clara aveti nevoie stimate @emil6702? @anonim1999 scrie urmatoarele:
...am observat un rucsac sprijinit de gard, si pe nimeni in jurul lui care sa cred eu k ar fi posesorul, dupa ce lam luat, lam pus pe umar si am facut doi-trei pasi...


Clara i-a fost intentia de a lua acel rucsac, daca s-a uitat si dupa un eventual posesor al rucsacului. In plus de asta, recunoaste acesta fapta pe care a savarsit-o. Sa speram ca poate macar sa isi mai scoata acel certificat medico--legal de care aminteati Dvs. mai sus.

Alte discuții în legătură

Acuzatie furt telefon ContSters264642 ContSters264642 AM FOST ACUZAT DE CINEVA CA I- AM FURAT TELEFONUL TELEFONUL . AM FOST CONTROLAT DE JANDARMI SI NU AU GASIT TEL LA MINE IN SCHIMB EU AM AVUT UN APARAT ... (vezi toată discuția)
Furt maryalice09 maryalice09 Buna ziua. Sunt cu cineva de un an si mi-am petrecut saptamana la el (mentionez ca nu suntem impreuna). Aseara a venit in vizita un prieten de-al lui si au ... (vezi toată discuția)
Abuz jandarmerie si organele de politie dumutaadrianred dumutaadrianred Buna. in cazul unei persoane suspecte de furt, din magazin alimentar,iar acesta este batut de catre jandarmerie si de catre poltie,urme vizibile. Se face ... (vezi toată discuția)