avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1889 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general inregistrari contabile
Discuție deschisă în Contabilitate în general

inregistrari contabile

Buna ziua! Am primit factura de la orange care contine:
abonament in avans 28,75
discount promotie buy-back 10 euro -34,5
telefon samsung c3530 112,35
discount abonament -47,76
TOTAL 58,85 TVA 14,12
TOTAL PLATA 72,97
Ce note contabile trebuie sa fac pentru aceasta factura? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 21:01, 7 August 2011
Buna seara,

Stimate coleg, imi pare rau ca te contrazic :"> dar in contabilitate telefonul trebuie inregistrat la valoarea lui integrala. Sunt societati care acorda 100% discount. In acest caz valoarea telefonului ar trebui sa fie 0? Nu. Va spun eu pentru ca vreo 8 ani am lucrat cu obiecte de inventar. Este punctul meu de vedere pe care il sustin in continuare. Domnisoara inregistreaza cum crede de cuviinta, in acest caz. :)
raspuns corect nu trebuie sa faceti nici o nota contabila, faceti receptia si bonul de consum.

daca ar fi comert cu amanuntul si ati avea discount cum ati calcula pretul de vanzare fara sa tineti cont de discountul acordat,ati vinde cu un pret mare ? exact asa este si la obiecte de inventar, produsul intra in gestiune la pretul X nu mai tin evidenta discontului decat daca e pe factura separata, parerea mea personala.

Risturnele sunt reduceri comerciale calculate asupra ansamblului de operatii efectuate cu acelasi tert in decursul unei perioade determinate-PUNCTELE DE FIDELITATE ar intra aici si telefonul gratis.
Ultima modificare: Duminică, 7 August 2011
ovidiu7676, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Gabi, nu pot scrie compania unde am eu abonamentul, insa fara puncte de loialitate am achizitionat un telefon, am incheiat contract pe doi ani, iar societatea respectiva mi-a acordat 2 luni discount la plata abonamentului, valoarea telefonului a fost inscrisa pe factura, apoi urmatoarea pozitie discount promotie cu valoarea integrala a telefonului respectiv. Exact ceea ce am scris si putin mai sus. Exista conturi separate in contabilitate care reflecta aceste operatiuni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare corecta factura mijloc fix + ob de inventar GBC GBC Buna ziua! Cum sa inregistrez corect in contabilitate o factura care pe care figureaza, un mijloc fix, un obiect de inventar, o taxa de suport, toate cu ... (vezi toată discuția)
Factura fiscala cu valoare zero badeamarian badeamarian Firma la care lucrez a primit de la un operator de telefonie mobila 6 buc. telefoane mobile cu valoarea facturii zero (Discount retenţie terminale Business), ... (vezi toată discuția)
Reducere erotida85 erotida85 Buna ziua CAZUL 1) Cum se inregistreaza o factura ca aceasta? 1. bautura spirtoasa buc 1 X 34.00 lei = 34.0 lei 2. bautura spirtoasa ... (vezi toată discuția)