avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... schimbarea numelui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

schimbarea numelui

dupa divort am pastrat numele de familie al sotului; doresc sa stiu daca pot reveni la numele avut anterior casatoriei, adica la numele din nastere.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:41, 7 August 2011
incercati pe cale administrativa
www.avocatnet.ro/content/art...
nu ma incadrez in niciuna din situatiile din O.G.41/2003 privind schimbarea numelui pe cale administrativa...nu exista chiar nici o sansa sa scap de acest nume??(pe care l-am acceptat de buna voie dupa divort),dar acum...sunt terorizata zilnic de fostul sot si socrii sa mi-l schimb
incercati pe cale administrativa sa vi-l schimbati, daca va motivati temeinic cererea veti reusi.
mergeti si intrebati, dar numai daca dvs va doriti sa schimbati numele, nu ca vor altii
dar cerere scrisa la primarie in acest sens ati depus?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenirea la numele de fata dupa divort msris msris Am divortat acum doi ani. la divort am fost de acord sa pastrez numele fostului sot cu acordul lui. Acum doresc foarte mult din motive personale sa revin la ... (vezi toată discuția)
Schimbarea de nume ContSters173218 ContSters173218 Eu m-am casatorit la Ambasada Romaniei in Lisabona iar odata cu casatoria Ambasada mi-a schimbat numele dupa al sotului cu vointa mea.Sotul meu a decedat iar ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui ''minciuna'' 1735m 1735m buna ziua, as dori sa stiu cum imi pot schimba numele dobindit prin casatorie,pe care ulterior l-am pastrat dupa divort cu acordul fostului sot.numele este ... (vezi toată discuția)