avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... revenirea la numele de fata dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

revenirea la numele de fata dupa divort

Am divortat acum doi ani. la divort am fost de acord sa pastrez numele fostului sot cu acordul lui.
Acum doresc foarte mult din motive personale sa revin la numele meu de fata
Imi puteti spune unde sa ma adresez si ce acte trebuiesc pregatite in acest sens.
numarul meu de contact este 0725788751
Acum ma numesc SERBAN si as DORII SA REVIN LA DUMITRU
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 14:09, 8 Martie 2010
Schimbarea numelui poate fi realizata pe doua cai:
- prin casatorie;
- pe cale administrativa, conform dispozitiilor O.G. nr. 41/2003 privind dobandirea si schimbarea pe cale administrativa a numelor persoanelor fizice. ;)
Nu mai puteti decat pentru motive temeinice sa va schimbati numele, pe cale administrativa.
Ce motive pot fi temeinice pentru a reveni la numele de fata pe cale administrativa.
Nu mai vreau nu mai suport acest nume din motive personale.
De sint obligata sa port numele fostului sot cind nu mai vreau.
Daca la divort nu m-am gindit acum imi doresc acest lucru si nu mi se da voie.
Vreau sa stiu ce motive trebuie sa am sa imi recapat numele de fata?
msris a scris:

Ce motive pot fi temeinice pentru a reveni la numele de fata pe cale administrativa.
Nu mai vreau nu mai suport acest nume din motive personale.
De sint obligata sa port numele fostului sot cind nu mai vreau.
Daca la divort nu m-am gindit acum imi doresc acest lucru si nu mi se da voie.
Vreau sa stiu ce motive trebuie sa am sa imi recapat numele de fata?

Doamna,
poate e posibil sa atasati la cerere si o scurta evaluare a unui psiholog avand ca subiect eventualele prejudicii psihologice care sunt provocate prin utilizarea numelui de familie a fostului sot. E doar o sugestie. Succes.
tu ai ales acest nume.
din pacate nu vei putea sa il schimbi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume pe cale administrativa anagalamb anagalamb Buna ziua, Dupa prima casatorie am preluat numele sotului si la divortul de acesta am pastrat numele lui gandindu-ma atat la copilul nostru care mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui adinabotosani adinabotosani dupa divort am pastrat numele de familie al sotului; doresc sa stiu daca pot reveni la numele avut anterior casatoriei, adica la numele din nastere.Va ... (vezi toată discuția)
Schimbare de nume alinutzaalialfonso alinutzaalialfonso in urma cu 3 ani am divortat si am pastrat numele fostului sot acum vrea sa pot trece dinou la numele meu de fata ...ce pasi trebuie sa urmez sa-mi pot ... (vezi toată discuția)