avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general gestiune
Discuție deschisă în Contabilitate în general

gestiune

intervin si eu cu o intrebare legata de gestiune, mai bine spus de o problema legata de acest subiect.
am un gestionar care si-a inaintat lichidarea , urmand sa plece la finele sapt. ce urmeaza. Acum, el este angajat pe baza de contract , ca si gestionar , dar .... la iceputul activitatii sale nu i-am facut inventar de predare-primire a gestiunii respective ( marfa era deja in dep.) rezultand de aici faptul ca nu are semnat nici acel proces verbal de predare - primire a gestiunii ( pe numele sau ). Toate lucrurile astea se intamplau acum un an. De atunci si pina acum nu am facut niciun inventar ( nici la sf. de an) , fisa postului nu o are semnata, contractul cu retinere salariala nu i-am facut. Acum, el pleaca si a aspus ca nu va semna niciun proces verbal cu viitorul gestionar ..... Intrebare : ce ar trebuii sa fac eu ???
Cel mai recent răspuns: Constantin Alexandru Radu , Consilier juridic 20:04, 7 August 2011
Ceea ce ati facut acum un an stimate domn. Sa va asumati aceeasi raspundere pe care si-a asumat-o si el, luand in primire o gestiune fara inventar. Va spun sincer ca si economista, nici eu nu as semna asa ceva. De ce nu ati facut inventarierea patrimoniului la sfarsitul anului? Aveati cel putin un punct de plecare. Ii faceati contract de retinere a garantiei materiale atunci. Daca nu are semnata nici fisa postului, pe cine vreti Dvs. sa trageti acum la raspundere? Pe salariat? In niciun caz. Imi pare sincer rau, dar cred ca purtati o vina mai mare decat el.
Ultima modificare: Duminică, 7 August 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Corect punctul de vedre al colegei. Acum trebuie sa va asumati raspunderea, deoarece gestionarul nu are...
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspundere materiala angajat zsorox zsorox buna ziua, am si eu o intrebare, ieri am semnat un contract de munca, postul se numeste \"documentarist ordonare logistica\", in fisa postului apare la ... (vezi toată discuția)
Probleme inventar ContSters303515 ContSters303515 Buna ziua. Lucrez la o firma de distributie uleiuri.M-am angajat in martie la aceasta firma, atunci cand m-am angajat am preluat de la fostul angajat masina ... (vezi toată discuția)
Predarea de gestiune eindianu eindianu am si eu o intrebare legata de predarea unei gestiuni, sunt gestionar la o firma de logistica am vrut sa-mi dau demisia de la firma actuala si a fost facut un ... (vezi toată discuția)