Buna ziua,
Am imprumutat-o pe sora mea cu o suma importanta. Din pacate sora mea nu mai are posibilitatea sa mi-o restituie si ne-am pus de comun acord sa faca o declaratie notariala care sa o pot folosi in favoarea mea intr-o viitoare mostenire. Dat fiind faptul ca ambele suntem rezidente in afara tarii, dorim sa stim care este formularea cea mai sigur acceptata a acestei declaratii in vederea utilizarii ei in Romania, in favoarea mea ca mostenitor si care sa acopere suma imprumutata, dand dreptul, in acelasi timp, sorei mele la diferenta ramasa din partea ei de mostenire. Va multumesc.
Puteti merge la Consulatul Romaniei si sora sa dea o declaratie notariala prin care sora sa recunoasca ca are un debit fata de dvs. Ati putea face un contract de imprumut autentificat de consulat.
Avand acel document, la decesul sorei dvs. veti deveni creditor al defunctei pe atunci si veti recupera debitul din patrimoniul succesoral pe care il lasa.
Pactele asupra unei mosteniri viitoare sunt interzise. Insa puteti face un contract de imprumut fie la Consulatul Romaniei, fie daca va aflati intr o Tara de drept Latin, care recunoaste notariatul de drept Latin, puteti sa faceti a cel imprumut si la un notar. In eventualitatea revenirii in Tara acesta se traduce si se apostileaza sau supralegalizeaza.
Renuntare succesiune
dandin
mama si fratele meu vor sa renunte la succesiunea dupa tatal nostru in favoarea mea.fratele este stabilit in germania si din cauza pandemiei nu poate sa revina ... (vezi toată discuția)