avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1193 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... declaratie notariala in vederea mostenirii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

declaratie notariala in vederea mostenirii

Buna ziua,
Am imprumutat-o pe sora mea cu o suma importanta. Din pacate sora mea nu mai are posibilitatea sa mi-o restituie si ne-am pus de comun acord sa faca o declaratie notariala care sa o pot folosi in favoarea mea intr-o viitoare mostenire. Dat fiind faptul ca ambele suntem rezidente in afara tarii, dorim sa stim care este formularea cea mai sigur acceptata a acestei declaratii in vederea utilizarii ei in Romania, in favoarea mea ca mostenitor si care sa acopere suma imprumutata, dand dreptul, in acelasi timp, sorei mele la diferenta ramasa din partea ei de mostenire. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 20:55, 7 August 2011
Puteti merge la Consulatul Romaniei si sora sa dea o declaratie notariala prin care sora sa recunoasca ca are un debit fata de dvs. Ati putea face un contract de imprumut autentificat de consulat.

Avand acel document, la decesul sorei dvs. veti deveni creditor al defunctei pe atunci si veti recupera debitul din patrimoniul succesoral pe care il lasa.
Pactele asupra unei mosteniri viitoare sunt interzise. Insa puteti face un contract de imprumut fie la Consulatul Romaniei, fie daca va aflati intr o Tara de drept Latin, care recunoaste notariatul de drept Latin, puteti sa faceti a cel imprumut si la un notar. In eventualitatea revenirii in Tara acesta se traduce si se apostileaza sau supralegalizeaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donație referitoare la moștenire valcoh50 valcoh50 doresc sa donez dreptul de mostenire pentru sora mea doar prin act notarial (vezi toată discuția)
Renuntare succesiune dandin dandin mama si fratele meu vor sa renunte la succesiunea dupa tatal nostru in favoarea mea.fratele este stabilit in germania si din cauza pandemiei nu poate sa revina ... (vezi toată discuția)
Se poate autentifica o înțelegere legată de moștenire? vladtudor vladtudor Buna seara, Sper ca cineva sa imi dea un sfat in legatura cu situatia mea. In urma cu cativa ani am dat surorii mele o suma de bani cu care si-a cumparat un ... (vezi toată discuția)