avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort in spania
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort in spania

buna seara la toata lumea. nu am mai intrat de mult timp pe acest site dar acum am nevoie de ajutorul d-tra. sora mea vrea sa divorteze. este casatorita cu un cetatean spaniol si au un copil impreuna. pana la ora actuala ei detin o casa in cumparata in rate, doua masini si terenul aferent casei. banii pt lucrarile la casa si in curte s-au facut mai mult cu banii surorii mele el detinand un cont in banca unde isi depune banii. toate bunurile sunt cumparate in timpul casatoriei. as dori sa stiu daca aici in spania se aplica aceleasi legi ca si in Romania in cazul unui partaj.
va multumesc pt intelegere
cu stima Daniel Stoica
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:49, 9 August 2011
Este esential unde anume s-a incheiat casatoria. Legea aplicabila este cea a locului incheierii acesteia.
Instanţele au competenţa judiciară de a pronunţa o hotărâre de divorţ:

în statele membre în care soţii au domiciliul în mod obişnuit;
în statele membre în care pârâtul are domiciliul în mod obişnuit;
dacă soţii nu mai locuiesc în acelaşi stat membru, în statul membru în care au avut în mod obişnuit ultimul domiciliu, cu condiţia ca unul dintre ei să locuiască încă acolo;
în cazul unei cereri comune, în statul membru în care are domiciliul unul dintre soţi;
în unele situaţii, în statul membru în care solicitantul are domiciliul în mod obişnuit;
în statul membru în care soţii deţin cetăţenia.
Părţile nu pot alege o altă instanţă decât cele din lista de mai sus.

Ati incheiat inainte de casatorie ori dupa vreo conventie de separare a bunurilor?

[ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 7 August 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
partajul il vor face dupa legea locului in care sunt situate bunurile. nu veti putea partaja in romania bunuri aflate in spania. contactati un avocat acolo
partajul il vor face dupa legea locului in care sunt situate bunurile. nu veti putea partaja in romania bunuri aflate in spania. contactati un avocat acolo

multumesc pt raspunsuri. asta ma interesa pe mine. ce s-ar putea intampla la partaj aici in spania. casatoria este incheiata aici deci tot aici vor divorta dupa legile spaniole pe care sincer sa fiu nu prea le stiu. ei locuiesc intr-o casa cumparata inainte de casatorie de catre sot. dar acum ei un copil. in caz de partaj copilului nu i-ar reveni nimic din casa daca ramane in ingrijirea mamei?
in caz de partaj copilului nu i-ar reveni nimic din casa daca ramane in ingrijirea mamei?

Nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa inaintez divortul numai in germania sau si in romania ? optimistul 2010 optimistul 2010 Buna ziua tuturor ! Am o intrebare si sper sa ma ajute cineva sa iau o hotarire ....Sint cetatean roman cu domiciliu in Germania si sotia mea are ambele ... (vezi toată discuția)
Divort sorella sorella Sora mea este stabilita in Spania impreuna cu sotul si cei doi copii minori. De curand au hotarat sa divorteze. Unul vrea ca divortul sa se desfasoare in ... (vezi toată discuția)