avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... intrebare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

intrebare

Cine stabileste cei 3 %din valoareabunurilor partajate ? si daca aceasta suma o platesc singur sau impreuna cu fosta?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 22:28, 7 August 2011
Probabil ca va referiti la taxa de timbru aplicabila pentru cererea de partaj.
Cine stabileste? Legea 147/1997 actualizata ;)
Taxa de timbru de 3% o stabileste instanta, in baza art. 3 lit. c) din Legea 146/1997 actualizata.
Taxa o plateste cel care introduce actiunea.
Separat de aceasta taxa, daca partile contesta bunurile de impartit, valoarea acestora sau drepturile ori marimea drepturilor coproprietarilor in cadrul cererilor de mai sus, taxa judiciara de timbru se datoreaza de titularul cererii la valoarea contestata. (In acest caz, vezi art. 2) din aceeasi lege).
Ultima modificare: Duminică, 7 August 2011
Marcel Mihalache, Avocat
La inceput reclamantul va evalua estimativ suma si o va plati. Ulterior se va realiza o evaluare si daca suma este mai mica se va aduce la valoarea de 3%. La sfarsitul procesului fosta sotie va plati jumatate din cei 3%.

De retinut ca daca veti apela la un mediator vă va fii restituita taxa de timbru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se timbreaza un partaj bunuri comune Aura2012 Aura2012 luni am primul termen la instanta in dosarul de partaj bunuri comune , am facut intimpinare si cerere reconventionala Intrebarea este ... (vezi toată discuția)
Partaj blasciucgabi blasciucgabi Care este taxa de timbru (in procent) pentru un proces de partaj? Multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Partaj stenczeldina stenczeldina Va rog sa-mi spuneti cat costa un partaj? (vezi toată discuția)