andymaurul a scris:
Aceasta masura este dispusa doar de procuror,in cadrul urmaririi penale si nu este obligatorie,or inteleg ca nu s-a dispus inceperea urmaririi penale impotriva dvs.pentru a se putea dispune o asemenea masura,care ,repet ,nu este obligatorie a fi acceptata.Chiar in cazul urmaririi penale,testul poligraf nu reprezinta o proba,menirea acestuia fiind de a canaliza anchetatorul catre o anumita convingere.
Informati sefii ierarhici superiori despre acest aspect,deoarece seful dvs. ar putea savarsi infractiunea de abuz in serviciu.
Nu s-a inceput impotriva noastra nici macar o cercetare prealabila conform OMAI 400, nici vorba de cercetare penala. Certitudinea ca a fost furat tine numai de mentalitatea si subiectivismul sefului, in realitate acel document e doar...disparut, nu exista vreun indiciu ca ar fi fost furat. Intr-o lume normala ar trebui sa fie sanctionat cel care avea documentul in gestiune. Din pacate, MAI este uneori o lume aparte.
Daca nu renunta la ideea de a ne trata ca pe niste infractori cred ca se va ajunge la un proces, din pacate.
Avand in vedere un eventual proces, cum ar fi mai bine sa procedam ca sa ne marim sansele de castig: sa pretindem o dispozitie scrisa de la seful respectiv in vederea efectuarii testului din care sa reiasa motivul aplicarii testului, sa refuzam testul, sa efectuam testul etc.
Pot solicita daune morale pentru atingere adusa demnitatii etc? (recunosc, sunt plina de nervi :D )
Ati putea sa-mi indicati textul de lege unde scrie cine are dreptul sa dispuna, in ce situatii si, mai ales, impotriva cui se poate dispune testul poligraf?
Multumesc mult pentru raspuns