avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii bonuri de masa
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

bonuri de masa

spuneti-mi va rog,daca ai 2 job-uri,unul full-time si unul part-time se pot primi bonuri de masa de la ambele si in ce conditii.eu nu primesc de la niciunul.de la primul pt ca nu sunt prevazute in contractul de munca iar de la al doilea pt ca au spus ca nu am contracr de munca ful-time la ei,cu toate ca eu nu iau bonuri de la jobul principal.mersi pt raspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:23, 8 Decembrie 2015
buna ziua!

Revin cu o intrebare in ceea ce priveste acordarea bonurilor de masa. Am 2 jobu-ri dar nu primesc bonuri de masa de la niciunul din ele.Unul este full-time,cu functia de baza declarata ,iar celalalt este part-time,30 ore pe saptamana dar fara functia de baza declarata acolo.De la primul nu primesc pt ca nu doreste administratia pt ca e,,criza"si cauza se judeca,iar de la al doilea nu primesc pt ca nu mi-am declarat functia de baza la ei.Se poate da aceasta declaratie pe proprie raspundere fara sa mai aduc un act doveditor de la primul job precum ca nu am functia de baza la ei?Mi s-a cerut un asemenea act dar nu vreau sa-l aduc.Ambele sunt cu contract de munca permanent.Daca exista vreo neclaritate revin cu detalii.
Multumesc,o zi buna!
In speta, la al doilea job declarati-va functia de baza , iar la primul dati declaratie ca nu doriti sa aveti functia de baza la acesta.
multumesc,dar nu pot sa declar functia de baza la job-ul 2 intrucat deducerea este foarte mica,datorita salariului mic,iar primul job este jobul principal la care nu pot renunta..Se poate da declaratie pe proprie raspundere fara un alt act la job-ul 2?mersi.
Buna seara.pot sa primesc bonuri de masa de la ambele job-uri daca am un full-time si un part-time?la full am functie de baza la par-time nu am functie de baza.nu este specificat in CM pt niciun angajat de bonuri de masa si totusi toti primesc,doar eu nu pt ca nu am functie de baza.cei care au 2 joburi primesc valoarea bonurilor in salariu ca si bani.este corect?multumesc.
Normele de aplicare a Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masa
Art. 35. - In cazul cumulului de functii, tichetele de masa pot fi acordate numai de catre angajatorii unde salariatii in cauza isi au functia de baza, potrivit legii.

Prin urmare, tichetele de masa veti primi numai de la locul de munca unde aveti functia de baza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare bonuri valorice maryanel78 maryanel78 Buna ziua, sunt angajata cu norma intreaga in serviciul de stat si mi-am luat un job part-time, intrebarea mea este daca este legal sa primesc bonuri de masa , ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare jonion180 jonion180 Sunt angajat la stat cu norma intrega si beneficiez de norma de hrana. in timpul liber am inceput activitatea la o firma cu jumatate de ... (vezi toată discuția)
Bonuri de masa Joanna30 Joanna30 Buna ziua. Am mai gasit un job, asa cum ne-a sfatuit unul din marii nostri conducatori. Problema este ca la negociere mi s-au oferit bonuri de masa pentru ... (vezi toată discuția)