avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum pot impiedica apropierea unei persoane de copilul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum pot impiedica apropierea unei persoane de copilul meu

Buna seara,

Eu si sotia avem un copilas de 8 luni. Din cand in cand vine la noi soacra mea si sta cateva luni bune. Teoretic zice ca vine sa ne ajute, dar de fiecare data face din traiul nostru comun un calvar. Ma streseaza continuu cu injurii si reprosuri nefondate. As vrea sa-mi cresc copilul in liniste, nu vreau sa ajunga toate scandalurile astea la urechile lui.

Exista un mod de a nu-i mai permite soacrei mele sa se apropie de copil ? Sotia e de acord cu venirea ei, chiar o cheama. Trebuie totusi sa-mi pot spune si eu parerea pe cai legale. Eu sunt singurul care munceste si nu mai vreau ca dupa servici sa ma stresez in halul asta. Sunt satul pana peste cap, nu vreau decat liniste pentru copilul meu si pentru mine.

Multumesc,
Cu stima,
Florin Mantescu
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:19, 25 August 2008
Din pacate pentru nemultumirea dvs, e un aspect pe care trebuie sa-l rezolvati singur - de fapt in familie. Ordinele de restrictie exista numai in filmele americane. Animozitatile dintre dvs. si soacra nu sunt un temei pentru a obtine protectia legii impotriva ei...pana la urma nu este doar copilul dvs, si mama copilului are dreptul sa ii permita bunicii sa stea cu copilul.
O solutie drastica ar fi sa divortati si sa solicitati si obtineti incredintarea copilului...atunci ati putea sa triati cum doriti persoanele care sa vina in contact cu copilul. Cred ca totusi primul paragraf este aplicabil "cazului";)
Este mare pacat. Nu vreau sa ne terorizam reciproc, e o prostie. Nu-mi plac filmele americane, dar uneori inveti si lucruri bune din ele.
Din pacate legislatia in vigoare nu va poate ajuta; cum spunea si colega mea, trebuie sa rezolvati problema cu familia dvs; incercati o discutie serioasa pe aceasta tema cu sotia; sau poate apelati la un psiholog, care sa va indrume.
Ce-i drept, ordine de restrictie exista doar prin filme...
Insa in toata lumea locuinta (domiciliul, etc) este protejata. Atfel incat, daca dvs. nu sunteti de acord ca soacra dvs. sa vina si sa stea in locuinta dvs. (chiar daca sotia este de acord!) si totusi ea vine si sta in locuinta dvs. comite infractiunea de violare de domiciliu...
Ramane doar de vazut cum ar privii sotia dvs. faptul ca dvs. depuneti o plangere penala impotriva mamei ei...
Multumesc pentru raspunsuri.

Alta intrebare legata de asta: daca sotia mea decide sa duca copilul la bunici pentru cateva luni si eu nu sunt de acord, ce pot face ? Ca tata, trebuie sa am si eu o parere ....

Multumesc,
Florin Mantescu

Alte discuții în legătură

Mostenirea copilului mamma mamma sotul meu adecedat in urma cu 2 luni.din casatoria noastra a rezultat un copil.pe timpul cat sotul meu a trait am locuit cu soacra mea(apartamentul fiind al ... (vezi toată discuția)
Vizite la copil minor - va rog ajutor florinmantescu florinmantescu Buna ziua, 1. Din motive pe care nu are rost sa le explic aici, sotia mea vrea sa duca copilul nostru minor la parintii ei pentru o perioada. Bineinteles ... (vezi toată discuția)
Neacceptare divort Atrisjis Atrisjis Buna ziua Sotia a demarat procedura de divort. Motivele invocate sunt insulte, scandaluri, lipsa respect fata de socri. Motivul real este delapidarea unei ... (vezi toată discuția)