avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de intretinere

detin un contract de intretinere incheiat intre mine si bunicii mei in anul 2003 vreau sa mentionez ca in momentul incheierii contractului bunicii au mentionat ca nu au nevoie de nimic pe durata vietii eu am construi casa in curtea lor neavand nici o treaba cu casa lor.periodic am ajutat cu ce am putut mancare spalat curatenie atat eu cat si mama mea.cand bunicii sau inbolnavit mama mea a inceput sa doarma regulat la ei.in acelasi timp mai venea si sora mare a mamei sa doarma si sa mai stea cu ei.acum 4 ani a murit bunicul si anul acesta bunica.dupa deces sora mare a mamei mele a furat din casa bunicilor copia contractului de intretinere si a inceput sa ma ameninte ca nu am respectat contractul si ca are si eA DREPTUL LA MOSTENIRE .intrebarea mea este poate sa faca ceva
Nu ar trebui să poată face nimic mătuşa dumneavoastră, iar asta fiindcă se consideră că v-aţi îndeplinit îndatoririle ce vă reveneau câtă vreme creditorii întreţinerii s-au aflat în viaţă.
Doar aceştia s-ar fi putut sesiza cu privire la neândeplinirea obligaţiilor .În situaţia în care ei, sau unul dintre ei ar fi făcut vreun demers în vederea rezilierii contractului , iar între timp ar fi decedat, descendenţii lor ar fi putut continua acţiunea în instanţă.Altfel, în opinia mea, nu există temei pentru aşa ceva.
Totuşi, mi se pare ciudat ca într-un contract de întreţinere , creditorii să declare că nu au nicio pretenţie....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere atac Simion.Raluca Simion.Raluca Buna ziua.Mama mea si cu bunicul au incheiat acum 7 ani la notar un contract prin care mama se obliga sa l intretina pentru ca bunicul avea pensie foarte mica ... (vezi toată discuția)
Succesiune, moștenire. cum se poate vinde când unul dintre moștenitori e o persoană cu handicap grav? AlinaMary AlinaMary Buna seara!Va rog cu respect indrumati-ma ce am de facut intr-o situatie destul de complicata...Bunicul matern a decedat si a ramas bunica si 2 fiice:mama si ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare - cumparare Georgi_eu Georgi_eu Buna seara! Poveste mea este urmatoarea: bunica mea are o casa la tara.Ea are 2 fete(pe mama si matusa mea). Bunica vrea sa faca act de vanzare -cumparare ... (vezi toată discuția)