avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Nu vreau sa aduc in discutie "matusa".O sora a mamei mele fara copii si al carei sot a murit cu mult timp in urma vrea sa-si vanda apartamentul si sa se mute in orasul nostru unde va locui cu parintii mei.Cu banii de pe vanzare vrea sa cumpere o garsoniera pe numele ei si vrea sa-mi faca procura ca ma pot folosi de imobil cum doresc(ca si garantie),in caz ca doresc o pot vinde.Nu vrea sa achizitioneze direct pe numele meu,nu are pretentii de ajutor material deoarece ii vor ramane bani din vanzarea primului apartament.
Imi poate face procura dupa achizitionarea garsonierei?
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 23:45, 19 August 2008
Poate. La fel de bine cum poate sa o si revoce a doua zi dupa ce v-a dat-o.
Daca doriti o garantie ca veti ramane cu acel imobil pe care il va cumpara matusa, o simpla procura nu este eficienta, nici macar un testament, intrucat este revocabil, la fel ca procura.
Ce s-ar putea face este ca matusa sa va doneze imobilul/ suma de bani sau sa incheie cu dvs. un contract de vanzare cu clauza de intretinere. Daca ea doreste sa isi pastreze folosinta imobilului, poate sa vanda/doneze doar nuda proprietate, si sa ramana cu uzufructul viager.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare act de vanzare cumparare cu uzufruct viager. clucian clucian Buna Ziua, Am cumparat de la o matusa un apartament cu act de vanzare cumparare, iar matusa si-a pastrat dreptul de uzufruct viager asupra imobilului. ... (vezi toată discuția)
Act vanz-cump. unde mama sa fie nud proprietar, iar eu sa fiu uzufructuar viager marian00 marian00 Mama doreste sa-mi cumpere un apartament, dar vrea sa se asigure ca nu cumva sa il vand fara acordul ei. Nelamurirea este daca poate sa cumpere apartamentul de ... (vezi toată discuția)
Demersuri pentru vanzare imobil al carui proprietar este un minor ... lavi_cornelia lavi_cornelia Demersuri pentru vanzare imobil al carui proprietar este un minor de 10 ani. In urma cu 5 ani am cumparat o garsoniera pe numele fiului meu care este minor, ... (vezi toată discuția)