avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contracy v.c. cu clauza de intretinere cu uzufruct ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contracy v.c. cu clauza de intretinere cu uzufruct viager

Buna ziua . Am incheiat in 2003 un contract v.c. cu matusa mea, in anul 2007 ma dat in judecata ptr rezilierea contractului pe care l-am gastigat cu succes in 2011 luna aprilie ,pana in prezent am locuit cu dansa insa acum dupa ce am plecat de la dansa refuza orice ajutor de la noi, a schimbat si iala la usa., ce ne sfatuiti sa procedam pe viitor? Mai am o intrebare, daca in contract nu este specificat sa platim curentul electric, intretinerea la bloc , telefonul suntem obligati sa le platim? in contract este specificat sa o ingrijim sa-i aducem medicamente , inbracaminte , incaltaminte , conditi propice de locuit si sa o inmormantam dupa datinile sramosesti.
Faptul că mătuşa dumneavoastră refuză întreţinerea nu vă este imputabil.Aiguraţi-vă de faptul că la nevoie veţi avea cum să dovediţi refuzul acesteia.
De principiu trebuie să respectaţi obligaţiile asumate prin contract.S-ar putea însă ca unele dintre obligaţiile care vă revin să fie implicite ( cum ar fi plata serviciilor) , iar în acest caz mătuşa să se prevaleze de neefectuarera lor.
Pentru orice plătiţi să reţineţi facturile, ca şi pentru orice fel de cumpărături , medicamente sau alte obiecte achiziţionate în folosul mătuşii.
Încercaţi să îi propuneţi ca în schimbul efectuării întreţinerii să îi plătiţi o sumă de bani , lunar .Chiar în caz de refuz, asiguraţi-vă că aveţi martori care să confirme refuzul.ªi, faceţi cam tot ce puteţi până la decesul acesteia, inclusiv demersurile pentru inmormântare, fiindcă, cine ştie, se mai găsesc ceva binevoitori care să dorească bunurile mătuşii, caz în care ar putea încerca să vă plimbe puţin prin instanţe , chiar de nu ar avea şanse de a câştiga ceva.
ARE VOIE SA SCHIMBE IALA LA USA?
Da, mătuşa dumneavoastră are acest drept, întrucât uzufructul viager îi conferă acesteia dreptul de folosi imobilul , deci de a locui acolo, pe când dumneavoastră nu aveţi acest drept, decât în considerarea faptului că aveţi grijă de ea( care ar fi de fapt o obligaţie, în vederea asigurăruu sprijinului necesar) , altfel, proprietar cu drepturi depline veţi deveni la încetarea uzufructului, adică la decesul mătuşii.
Schimbarea yalei nu i-ar putea fi imputabilă, în condiţiile în care doar ea însăşi are dreptul de a intra şi a ieşi din imobil, iar dumneavoastră doar cu acordul ei.
daca nu e stipulat in contract obligatia de a plati facturile atunci nu trebuie sa le platiti. cat despre faptul ca matusa dvs refuza sa va mai vada ar fi bine cand va duceti la dansa sa fiti insotit si de martori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act vanzare cumparare cu clauza de intretinere manea florentina manea florentina Buna ziua.Am un contarct v.c cu clauza de intretinere incheiat cu matusa mea din 2003. in clauza din contract scrie ca am urmatoarele obligati: sa-i cumpar ... (vezi toată discuția)
Contract v.c. cu lauza de intretinere cu uzufruct viager manea florentina manea florentina Buna ziua , am incheiat un contract v.c. cu clauza de intretinere si uzufruct viager in anul 2003 cu matusa mea , intre timp matusa sa razgandit si ne-a ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare manea florentina manea florentina Buna seara. Am incheiat un contract vanzare cumparare cu clauza de intretinere cu o matusa, in acel contract nu este specificat nici o clipa ca as avea ... (vezi toată discuția)