avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Hotarare din SUA si hotarare din romania.Completarea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Hotarare din SUA si hotarare din romania.Completarea legaturilor personale cu minorul de catre parintele caruia nu i-a fost incredintat minorul

O persoana ( tata) care are o hotarare judecatoreasca din SUA in conform careia are dreptul de a vedea ( vizita) copilul cand vrea el.
Hotararea nu este recunoscuta in Romania si se incapataneaza sa nu fie recunoscuta...
Nici timp nu ar fi...deoarece pleaca inSUA in cca o luna...si el si minora.
Poate sa fie sau nu recunoscuta de instantele romane...avand in vedere faptul ca instantele romane au alte ,,standarde”...
Dupa parerea mea ar putea fi recunoscuta hotararea.
Minora are dubla cetatenie.

Problema este ca pe teritoriul Romaniei nu a reusit deloc sa isi vada copilul deoarece se afla la bunici si se tot plimba prin tara...

Din cate inteleg el insista sa aiba dreptul de a vizita copilul cand vrea el ( tatal).
Din acest motiv gandesc existenta posibilitatii de a se face in completare o actiune prin care sa aiba si dreptul pe teritoriul Romaniei de la lua copilul la domiciliul sau conform standardelor romane atunci cand acesta se afla in tara.

Sigur ca, hotararea romana ar putea fi supusa ulterior recunoasterii si in SUA dar nu cred ca il intereseaza acest lucru deoarece in SUA nu are nicio problema...cel putin pana in prezent...

Avand in vedere faptul ca, el insista cu acea hotarare din SUA prin care are dreptul de a vedea copilul cand vrea, dar nu vrea sa o piarda si nici nu vrea sa faca recunoasterea ei...ce spuneti, daca hotararea romaneasca se da mai inainte sa fie recunoscuta cea din SUA, ar putea sa piarda beneficiul acelei hotarari prin care isi poate vedea copilul cand vrea?
Adica instanta romana sa considere ca are dreptul la vizita conform legii romane pe teritoriul Romaniei si nu atunci cand vrea el.
Ma refer la ipoteza ca hotararea din SUA ar fi recunoscuta de statul roman si nu ca nu ar fi recunoscuta.Dupa parerea mea, ar fi cam greu sa fie recunoscuta, dar nu este imposibil...

Asadar, ar avea doua hotarari judecatoresti ( cea romana si cea din SUA) dupa ce ar obtine dreptul la legaturi personale personale cu minorul si conform legii romane.

Mama minorului se afla in SUA, iar bunicii materni in Romania si aici vor ramane ( urmand sa fie si ei chemati in judecata pentru a le fi opozabila hotararea ce se va pronunta de instantele romane).
Fata de bunici nu are nicio hotarare care sa le fie opozabila ( in cea din SUA nu figureaza in proces, nu au calitatea de parti).

Are cineva practica judiciara cu privire la acest subiect?
Cel mai recent răspuns: Claudia Reteanu , Avocat 17:56, 15 August 2011
Nu va fi recunoscuta hotararea SUA pe teritoriul Romaniei. Daca minora isi schimba domiciliul sau rezidenta este nevoie de o hatararein ceea ce o priveste pe teritoriul Romaniei, in functie de programul de educatie al acesteia. Tatal nu poate lua fata de la bunicii materni doar pt ca el doreste si intamplator se afla in Romania. Poate obtine un drept de vizita pe cale judecatoreasca. Teren finalizare 16 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de vizita minor raileanu_anca raileanu_anca Buna ziua Va rog sa ma ajutati pt ca nu am nici un sprijin. In urma divortului am obtinut copilul spre crestere si educare la mine ( fostul sot a introdus ... (vezi toată discuția)
Tatal sau bunicii paterni pot obtine un program de vizita minor pe cale judecatoreasca? calota_florentina calota_florentina Buna ziua,ma numesc C. F.fratele meu se afla la inchisoare din cauza sotiei care la inselat,el la batut pe acel baiat acum se afla la inchisoare,cu ea nu era ... (vezi toată discuția)
Daca fetita refuza sa isi vada mama naturala? carina67 carina67 fetita sotului meu din prima casatorie refuza sa isi vada mama naturala conform hotararii custodie, ce se poate intampla?cine poate obliga copilul sa nu ... (vezi toată discuția)