avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... datorie la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

datorie la intretinere

ma dat asociatia in judecata pe12,06.2009 , pentru o datorie care eu nu am recunoscuto pentu ca e prea mare si instanta ia respins actiunea ca fiind neintemeiata , dar asociatia nu vrea sa ia in calcul decizia instantei si figurez iar cu acea datorie plus penalitati. cum procedez?
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 10:08, 9 August 2011
Domnule, daca a avut loc un proces intre dvs. si as. prop. si sunteti in posesia unei sentinte definitive si irevocabile si totusi asociatia nu se conformeaza, este grav.
Insa nu am inteles bine, datoria pe care o aveti la asociatie nu ati recunoscut-o pentru ca este prea mare. Bun, dar ea inteleg ca exista totusi, instanta nu s-a pronuntat in nici-un fel asupra cuantumului debitului? Ce fel de asociatie aveti de nu este in stare sa inteleaga un proces, o sentinta definitiva? Ce fel de proprietar sunteti care nu este in stare sa spuna, uite domnule, acesta este debitul meu, nu am putut sa-l achit la timp, il achit acum, restul nu il recunosc, dati-ma in judecata - asa a fost?
Neavand amanunte pot doar sa compar cu situatii pe care le-am avut noi.
Am actionat in instanta mai multi restantieri pe baza OG 5/2001, prin care ceream instantei sa emita somatie de plata prin care sa-i oblige pe resrantieri sa plateasaca restantele si penalzarile. Este o procedura mai simpla si in mai multe cazuri asociatia a castigat.
Dar am avut si cazuri cand restantierul a solicitat in instanta efectuarea unei expertize contabile, nerecunoscand sumele solicitate de asociatie.
In aceste situatii, instanta a respins actiunea asociatiei, acest lucru neinsemnand ca asociatia a pierdut sau ca ar trebui sa anuleze restantele si penalizarile.
Asociatia trebuie sa pregateasca documentatia si sa actioneze din nou in instanta pe procedura de drept civil si nu pe OG 5/2001.
Intr-un proces civil se admit probe, expertize, se analizeaza, se dau termene..., spre deosebire de solicitarea somatiei de plata pe baza OG 5/2001, unde nu se admit toate acestea, fiind o procedura scurta, asa cum va spuneam.
Cunosc pe cineva care a castigat in instanta in contradictoriu cu asociatia care avea in pretentie obligatii de plata nereale.Omul se astepta ca in urma procesului de pe tabelul cu cheltuielile lunare sa,, dispara'' suma prinsa in dispozitivul actiunii. In realitate, pana nu a chemat din nou asociatia in judecata pentru a fi obligata sa modifice actele de contabilitate, inclusiv listele de plata care se afiseaza lunar si sa astepte sa se termine si noul proces acea asociatie a refuzat sa execute modificarea.:stunned:

Tare i-mi este teama ca userul hycul sa nu pateasca la fel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administare imobil Alex58 Alex58 In blocul in care locuiesc sant proprietari care nu mai platesc facturile la apa si gunoi de mai mult timp la unii ajungand restantele la 3000 ... (vezi toată discuția)
Lista de plata a intretinerii este creanta certa, lichida ºi exigibila cf.og5/2001? carmenbn carmenbn Confor OG 5/2001 se poate admite o somatie de plata daca creanta e certa,lichida si exigibila.Cotele de plata la intretinere,plus penalitatile aferente pot fi ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari-hotarare judecatoreasca elaeco elaeco In urma trimiteri in instanta a unui rau platnic cu o restanta de peste 3000lei judecatorul \'\'respinge petitul privind penalitatile in cuantum de 1350.23 ... (vezi toată discuția)